Take a fresh look at your lifestyle.

Meer sfeer in huis? Dat doe je zo!

Enkele meubelstukken in een ruimte plaatsen lukt iedereen, maar die ruimte vervolgens tot een sfeervol geheel maken… Dat blijkt een stuk lastiger te zijn! Harmonie kun je eenvoudig creëren door woonaccessoires te gebruiken. Hoe? Dat lees je in dit artikel!

single reizen online banner

1. Nonchalance

Waar het vaak mis gaat op het gebied van woonaccessoires, is dat we té erg ons best doen. Op die manier ontstaat een onsamenhangend of overdadig geheel aan woonaccessoires. De truc is om het stijlvol, maar tegelijkertijd enigszins nonchalant te houden. Breng woonaccessoires daarom stap-voor-stap aan, zo voorkom je overdaad en zie je beter wat er nog mist. Inspiratie kun je opdoen bij anderen, in (online) interieurwinkels of in woontijdschriften.

2. Groeperen

Nonchalance betekent niet dat woonaccessoires maar lukraak in een ruimte geplaatst moeten worden. Harmonie wordt gecreëerd door diverse woonaccessoires te groeperen, op een wandplank, in een vitrinekast, op de salontafel of in de vensterbank. Op die manier kunnen de woonaccessoires elkaar versterken en voorkom je dat het rommelig wordt. Zorg binnen de ‘groepjes’ voor afwisseling in soort, vorm, hoogte en materiaal.

bewust puur banner

gashaard in de woonkamer

3. Symmetrie

Afwisseling in interieurstyling is belangrijk, want je wilt teveel symmetrie voorkomen. Alhoewel we als mensen nu eenmaal erg van symmetrie houden, zorgt symmetrie in de interieurstyling al snel voor een erg statisch geheel. Oneven aantallen ogen veel losser, dynamischer en vloeiender. Dus knoop het in je oren: als je woonaccessoires gaat shoppen, koop álles in oneven aantallen. Of het nu gaat om sierkussens of kandelaars.

4. Kleur

Vind je je interieur na het aanbrengen van woonaccessoires nog steeds niet sfeervol genoeg? Richt je dan op het kleurenpallet én de iets grotere interieurelementen. Houd een vast kleurenpallet aan, met één of enkele kleurtinten. Zorg dat alle woonaccessoires op dit kleurenpallet aansluiten. Trek dit kleurenpallet tevens door in grotere interieurelementen, zoals gordijnen van Decorette, vloerkleden en wanddecoratie. Al zijn de losse interieurelementen nog zo verschillend, er zal meer harmonie in het geheel ontstaan.

naturaplaza superfoods banner