Take a fresh look at your lifestyle.

Leuke feiten over gras die je nog niet wist!

Als echte gras experts vinden wij het leuk om al onze kennis te delen met jullie. Wekelijks deel ik nuttige informatie waarmee jij jouw gazon in optima forma krijgt en houdt. Deze week wil ik een aantal leuke feitjes met jullie delen over de bijzondere wereld van gras.

single reizen online banner

1. Een tuin van 30 vierkante meter produceert genoeg zuurstof voor een familie van 5 personen!

Doordat gras een positieve invloed heeft op de luchtkwaliteit en het klimaat, kan elke huiseigenaar (met tuin) zijn steentje bijdragen aan een gezond milieu! Gras is een plantensoort, en zoals elke plant neemt het kooldioxide (CO2) op en produceert het zuurstof. De hoeveelheid zuurstof verschilt per grassoort en grootte van het gazon maar je kan uitgaan dat een tuin van 30 vierkante meter ongeveer genoeg zuurstof produceert voor een gezin van 5 personen. Om dit te realiseren is het van belang dat je graszaad van hoge kwaliteit gebruikt.

gras

2. De vegetatie op aarde bestaat voor 25% uit gras

Graslanden maken naar schatting meer dan 20% uit van de vegetatie op aarde – dat is nogal wat. Grassen komen voor in verschillende soorten habitats, maar over het algemeen domineren ze zowel in gematigde als tropische gebieden.

3. Bamboe is de snelst groeiende grassoort.

Ondanks een uiterlijk dat heel veel op bomen lijkt, wordt bamboe officieel als gras beschouwd. Bamboe is de grootste en hoogste van alle grassen en kan wel tot 50 meter hoog groeien!

bewust puur banner

bamboe snel groeiend gras

4. Gras groeit overal. Zelfs op de noordpool!

De grassoorten die groeien op de noordpool zijn onder meer riet, katoen gras en dwerg heide. Deze grassen groeien vooral samen, zo kunnen ze elkaar beschermen tegen de elementen. Stikstof uit de omringende bodem houdt het stikstofgehalte hoog genoeg om de grassoorten te laten gedijen. In België hebben wij niet te maken met het poolklimaat, daarom is het het beste om meststoffen te gebruiken om het gras in een goede conditie te houden.

Stikstofuitspoeling uit de omringende bodem houdt het stikstofgehalte in de beek hoog genoeg om de planten in de beek te laten gedijen

5. Meer dan 14.000 grassoorten!

Wist je dat er meer dan 14.000 grassoorten op de wereld zijn? De meeste daarvan groeien in de VS.

naturaplaza superfoods banner