Take a fresh look at your lifestyle.

Meubels shoppen, doe jij het al online?

Ben je op zoek naar nieuwe meubels? Dan kun je ervoor kiezen om je vrije zaterdag door te brengen in een drukke, chaotische meubelboulevard. Maar je kunt ook lekker op je oude bank blijven zitten, om een nieuwe uit te zoeken. Durf jij het aan om online je meubels te kopen?

single reizen online banner

Voordelen van online meubels shoppen

  • Filteren: je kunt online heel gemakkelijk filteren. Zoek je een tafel van een speciaal formaat? Of een bank in een bepaalde kleur? Als je in een meubelzaak loopt zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Alle meubels worden opgesteld als mini zitkamers, kleine huisjes. Dit ziet er heel gezellig uit. Maar als jij een ovale tafel zoekt, dan kun je die niet in een oogopslag zien. Op de website van Emob is dit bijvoorbeeld goed te zien, daar kun je filteren met een muisklik.
  • Sorteren: nog zoiets handigs aan online winkelen. Je kunt alles wat je gevonden hebt sorteren op bijvoorbeeld prijs. Probeer dat maar eens in een meubelzaak. “Wilt u de banken even van goedkoop naar duur zetten alstublieft?” Dat wordt lastig vrees ik.
  • Geen gesleep: een zware tafel uitgezocht? Dan wordt deze heel fijn bij je aan huis geleverd, een meestal tot in je eetkamer. Dat scheelt je een heleboel getil en gesleep.
  • Thuis uitmeten: omdat je alle afmetingen precies kunt zien kun je thuis rustig uitmeten of het allemaal past. Dat is in een echte winkel toch soms een beetje gokken.
  • Veilig: het betalen online is heel veilig. Als je met je creditcard betaald zijn je aankopen ook nog eens verzekerd! En online kun je vaak kortingscodes gebruiken, waardoor je nog voordeliger uit bent!

meubels vergelijken

Nadelen van online meubels shoppen

  • Kleuren: het kan lastig zijn om van af je beeldscherm de juiste kleur te bepalen. Zo weet je misschien niet zeker of je nieuwe stoelen wel bij de vloer passen. Of je nieuwe bank bij de gordijnen. Je kunt natuurlijk proberen je tablet of laptop op de vloer, of naast de gordijnen te zetten, maar helemaal zeker ben je dan nog niet.
  • Proefzitten: als je een bank of nieuwe stoel gaat kopen wil je vaak wel even weten hoe hij daadwerkelijk zit. Dat kun je online lastig testen. Hoewel die 3 minuten zitten in de woonwinkel ook niet vergelijkbaar is met hele avonden Netflixen op je eigen bank.
  • Verzendkosten: check voor je op ‘betalen’ klikt eerst even de verzendkosten. Soms zijn deze zo hoog dat je kastje ineens twee keer zo duur is.

lastig online kleuren kiezen

bewust puur banner

Welke meubels kun je online shoppen?

Het grootste voordeel van online shoppen is dat alles te vinden is. Wat je ook zoekt, online is alles te koop. In meubelzaken ben je vaak afhankelijk van trends. Het ene jaar zie je voornamelijk ronde tafels, en net dan zoek jij een rechthoekige. Dat is ook vaak zo bij een tv kast. Die zijn er in zoveel soorten dat het moeilijk kan zijn om te vinden wat je precies zoekt. Ga je bijvoorbeeld voor een klein, laag kastje? Of wil je juist een heel wandmeubel waarin je ook je hele boekencollectie kwijt kan? Maar ook als je niet op zoek bent naar een groot meubel, maar bijvoorbeeld een nachtkastje of een poef zoekt ben je online op de juiste plek.

Meubels shoppen is dus prima vanuit je luie stoel te doen. Of je nu een bed, salontafel of eetkamerstoel zoekt. Je klikt de kleur aan, of het materiaal naar je keuze en er gaat een wereld voor je open. Zit jij binnenkort ook lekker in je online nieuw bij elkaar geshopte woonkamer?