Take a fresh look at your lifestyle.

Gezond werken is the way to live

Alles wat je doet in je leven heeft invloed op je gezondheid en welzijn. Dat geldt onder meer voor de manier waarop je werkt en onder welke omstandigheden je werkzaamheden verricht. Maak daarom gezond werken als een way to live net als dat je bijvoorbeeld op je voeding let en voldoende beweegt.

single reizen online banner

Zit je veel op kantoor op de computer te werken dan is het bijvoorbeeld belangrijk om een ergonomische bureaustoel te gebruiken om gezond werken onderdeel van je levensstijl te maken. Zo zijn er meerdere tips die daaraan bijdragen.

Ergonomische bureaustoel

De meeste bedrijven met kantoren zorgen goed voor het personeel en voorzien in ergonomisch kantoormeubilair. Nu thuiswerken een grote toevlucht heeft genomen, is het ook belangrijk daar in je thuiskantoor aandacht aan te besteden. Een ergonomische bureaustoel biedt vele voordelen, zoals een optimale zithouding. Hierdoor krijg je veel minder snel last van bijvoorbeeld je rug, schouders of nek. Bovendien zorgt een juiste instelling van een ergonomische bureaustoel ervoor dat de bloeddoorstroming optimaal is. Verder merk je dat je een stuk productiever wordt als je gebruikmaakt van een ergonomische bureaustoel.

Optimaal binnenklimaat

Er zijn meerdere voorwaarden om aan te voldoen als je gezond werken een way to live wilt maken. Het binnenklimaat speelt daarin namelijk eveneens een belangrijke rol. Denk daarbij aan een ideale temperatuur, zodat het niet te koud, maar zeker ook niet te warm is in de werkomgeving.

parfum lekker in je trui

bewust puur banner

Zo heeft de mate van luchtvochtigheid eveneens invloed op het welbevinden tijdens het werk. Een te droge lucht leidt bijvoorbeeld tot droge ogen, keelpijn of zelfs hoofdpijn.
Een te vochtige lucht is evenmin goed voor je gezondheid, want dat leidt mogelijk zelfs tot een ongezond binnenklimaat omdat dit perfecte omstandigheden zijn voor het groeien van schimmels.

Controleer daarom het binnenklimaat en kijk daarbij naar de temperatuur en naar de luchtvochtigheid. Het is mogelijk om aanpassingen te doen, zoals met de installatie van airco of met het plaatsen van luchtontvochtiger of luchtbevochtiger. Zo zijn er eveneens luchtreinigers beschikbaar als de lucht binnen vervuild is, zoals door stof.

Beweeg regelmatig

Het is vooral als je een zittend beroep hebt van belang om regelmatig te bewegen. Sta daarom elk uur even op om de benen te strekken. Of om oefeningen te doen die specifiek gericht zijn op mensen die achter het bureau werken. De bloeddoorstroming komt dan weer goed op gang en bovendien neem je een moment afstand van je werk. Het is overigens ook mogelijk om een zit/sta bureau aan te schaffen om zo het zittend werken af te wisselen met staand werken.

Verder speelt de sfeer in de werkomgeving ook nog een rol als het om gezond werken gaat. Het is daarom belangrijk om je werkomgeving in te richten op een manier die bij je past. Denk daarbij onder meer aan het neerzetten van een kantoorplant, maar ook voor optimale verlichting. Er zijn allerlei randzaken te realiseren die het werken in je eigen kantoor veel prettiger maken. Tot slot is het van belang om het overzicht in je werkomgeving te bewaren en je kantoor dus netjes te houden.

naturaplaza superfoods banner