Take a fresh look at your lifestyle.

Thuis werken? Zo haal je het beste uit je werkdag

Thuiswerken wordt steeds populairder. Dit is ook niet gek, want het brengt enorm veel voordelen met zich mee. Zo voorkom je de file en hou je meer tijd over in je dag. Daarnaast heb je thuis waarschijnlijk minder afleiding, waardoor je gewoon lekker door kunt werken en je veel productiever bent. Werk jij ook vaker thuis en wil je weten hoe je het beste uit je werkdag vanuit huis kunt halen? Lees dan vooral verder! In deze blog delen we de beste tips.

single reizen online banner

Hou een goed ritme aan

Een consistent dagritme is cruciaal. Het beginnen en eindigen van je werkdag op vaste tijdstippen schept een duidelijke grens tussen werk en vrije tijd. Dit helpt niet alleen met concentratie, maar het beschermt ook je persoonlijke tijd.

Het klinkt misschien triviaal, maar jezelf aankleden alsof je naar kantoor gaat, kan psychologisch helpen om in de ‘werkmodus’ te komen. Je hersenen associëren bepaalde routines, zoals je aankleden, met werken, waardoor de overgang naar een productieve mindset vloeiender verloopt. En vergeet niet het belang van een goed ontbijt. Een voedzaam begin van de dag zet de toon, geeft je energie en helpt je concentratie op peil te houden. Hou verder een goed werkritme aan zoals je op kantoor ook zou doen en werk vooral niet te lang door.

refurbished laptop op bed

bewust puur banner

Zorg voor een fijne werkplek

De omgeving waarin je werkt, speelt een grote rol in hoe effectief je kunt zijn. Het kiezen van een vaste plek in je huis waar je elke dag werkt, helpt je hersenen te trainen om die plek te associëren met productiviteit. Indien je de ruimte hebt in je huis, kun je dan ook het beste echt een kantoorruimte creëren. Dit werkt beter dan je bureau in de woonkamer of slaapkamer zetten. Zo heb je namelijk echt een vaste werkplek en daarmee ook een stuk minder afleiding.

Comfort is net zo essentieel. Zorg dan ook voor comfortabel kantoormeubilair. Als je acht uur per dag aan een bureau zit, is investeren in ergonomisch meubilair geen luxe maar een noodzaak. Een comfortabele stoel en een goed geplaatst bureau kunnen een wereld van verschil maken in hoe je je aan het eind van de dag voelt. Heb je hulp nodig? Ga dan eens voor advies over de totaal inrichting.

kopje koffie

Zorg voor voldoende ontspanning tussendoor

Tot slot is het ook erg belangrijk om te zorgen voor voldoende ontspanning tussendoor. Zelfs de meest gedisciplineerde werker heeft af en toe een pauze nodig. Hou dan ook regelmatig even een korte pauze en loop daarbij ook echt even weg van je werk en van je scherm. Het beste kun je in de pauze even kort bewegen. Loop bijvoorbeeld even naar buiten voor een korte wandeling. Een korte wandeling buiten, wat frisse lucht, kan de perfecte manier zijn om je geest te verfrissen en jezelf op te laden voor de volgende taak. Zo heb je meteen weer energie om door te werken en kun jij het maximale uit je werkdag halen.

naturaplaza superfoods banner