Take a fresh look at your lifestyle.

Een nieuwe douchecabine aanschaffen doet u zo!

Een douchecabine is de afgesloten ruimte in uw badkamer die ervoor zorgt dat u kunt douchen. Vaak bestaat een douchecabine uit één of meerdere wanden, of zelfs met een achterwand en soms ook een douchebak met een doucheset bijgevoegd. Er bestaat tegenwoordig een enorm breed aanbod, dus het aanschaffen van een nieuwe douchecabine kan nog best lastig zijn. Hoe u nou de juiste douchecabine kiest en waar moet u op letten, leggen we in dit artikel aan u uit met behulp van enkele stappen en tips.

single reizen online banner

Functie van de douchecabine

Natuurlijk is de douchecabine een ruimte waar u in doucht, dat is de belangrijkste functie ervan. Toch is de ene douchecabine de ander niet. Waar u het misschien prettig vindt om een ruime douche te hebben, maakt het de ander niet zoveel uit. Misschien heeft u wel een inloopdouche nodig voor een mindervalide, bijvoorbeeld. Dan is extra ruimte wel weer prettig. Bedenk daarom wat voor functie uw douchecabine moet hebben naast het douchen: wat zijn belangrijke punten waarvan u ze zeker in uw douchecabine wilt hebben? Schrijf deze op.

badkamer met douchecabine

Beschikbare ruimte voor de douchecabine

Het stuk ruimte is hartstikke belangrijk als u uw douchecabine gaat uitzoeken. U heeft tevens een ruimte tot uw beschikking, namelijk de badkamer, waar de douchecabine in geplaatst zal worden. Het is dus belangrijk om de beschikbare ruimte op te meten in combinatie met de andere badkamermeubels. Zo weet u zeker dat u geen verkeerde douchecabine koopt die niet past.

bewust puur banner

Stijl van de douchecabine

Zoals al eerder benoemd zijn er tegenwoordig nogal wat stijlen, maten en vormen voor de douchecabine. Zo kun je kiezen voor een gesloten of complete douchecabine, waar de gesloten douchecabine geen achterwand heeft en de complete douchecabine wel. Dit is meer een hele cabine die je neerzet inclusief douchebak. Dan zijn er nog inloopdouches of vrijstaande douchewanden in verschillende stijlen en maten. Tot slot zijn er veel verschillende vormen: vierkant, rechthoekig, vijfhoekig, noem maar op. Laat u vooral eens inspireren wat u mooi vindt en bij uw stijl en ruimte past.

douchewand badkamer

Budget voor de douchecabine

Niet geheel onbelangrijk is het budget te bepalen wat er uitgegeven kan worden aan de douchecabine. Zo zijn er onwijs veel verschillende typen, maten, stijlen en prijscategorieën. Maak een inschatting van de douchecabine stijl die u mooi vindt en bedenk wat voor budget u daaraan kunt en wilt uitgeven.

Mocht u twijfelen en er zelf niet helemaal uitkomen is het raadzaam om een badkamerexpert in te schakelen.

naturaplaza superfoods banner