Take a fresh look at your lifestyle.

5 tips om je eethoek in te richten

Bij het inrichten van je eethoek denk je misschien alleen aan stoelen en een tafel, maar niets is minder maar. Wat dacht je van een dressoir of een andere kast om spullen in op te bergen? En misschien wel een scheidingswand naar een ander gedeelte van het huis? En dan komt de vraag: wat voor soort tafel, stoel of kast kies je dan? Wat past bij je smaak? Kortom: genoeg vragen om een antwoord op te vinden. Daarom lichten we hier vijf tips uit over hoe je je eethoek kunt inrichten.

single reizen online banner

De afmeting van de ruimte

Een belangrijke vraag: hoe groot is jouw eethoek? Klein, of juist best wel ruim? Een holle ruimte met een kleine tafel is nogal een kil gezicht, terwijl een kleine ruimte met een grote tafel en veel stoelen vaak het tegenovergestelde gevoel geeft. Belangrijk is dus om de ruimte van jouw eethoek op te meten en in te schatten wat de afmetingen mogen zijn van het meubilair.

De functie van de ruimte

De eethoek wordt vaak niet alleen gebruikt om te eten. Tegenwoordig is het een plek waar we ook veel aan werken, lezen of misschien wel spelletjes spelen met het gezin. Kortom: een plek waar kleine kinderen misschien ook vaak te vinden zijn. Bedenk wat de ruimte voor functie gaat krijgen en schrijf dit op.

bewust puur banner

Welke spullen heb ik nodig?

De volgende stap is het opschrijven van de spullen die je nodig hebt voor jouw ideale eethoek. Heb je bijvoorbeeld een eethoek waar wordt gewerkt, gespeeld of geknutseld, dan wil je wellicht een kast in de buurt hebben om de spullen in op te bergen zodat het geen rommel op tafel wordt. Daarnaast moet je bedenken hoeveel stoelen er passen en nodig zijn rondom de tafel van het juiste formaat.

Welk interieur past bij mij?

Interieur: het leukste stuk van een eethoek inrichten. Als je eenmaal hebt bedacht wat de afmetingen en functies van de eethoek worden is het tijd om uit te zoeken wat voor type meubilair bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een stoere industriele barkruk bij een hogere bartafel. Perfect als je met z’n tweeën in een kleinere woning woont.

Wat voor verlichting heb ik nodig in deze ruimte?

Verlichting is essentieel voor de sfeer van de eethoek. Wil je een mooie lamp boven de tafel of juist in de hoek? En wat voor soort kleur licht geeft deze lamp? Misschien wil je wel een dimmer om een knusse avond sfeer te creëren.

naturaplaza superfoods banner