Take a fresh look at your lifestyle.

Rondreis Schotland

Rondreis Schotland – route en tips

Wil je een roadtrip dichtbij huis maken, dan is een rondreis Schotland een heel goed plan. Dit land is perfect voor een leuke rondreis waarbij je al het moois dat het land te bieden heeft kunt leren kennen.

single reizen online banner

Denk aan de beste whisky in de wereld, het Loch Ness Monster Nessie, het muzikale geluid van de doedelzakken en de bijbehorende kilt. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de schitterende landschappen en het typische en toch erg leuke accent.

Wanneer je echt een natuurliefhebber bent, dan is een rondreis Schotland iets wat je eens in je leven gedaan moet hebben. Je zult je ogen echt uitkijken door al het moois dat er in het land te vinden is. Lees hier over de route en tips voor Schotland.

Denk eraan: Links rijden

Zo’n rondreis door Schotland kan in een paar dagen, maar het is wel aan te raden er iets meer tijd voor te nemen. Laat alles goed binnenkomen en maak herinneringen die je je leven lang niet meer zult vergeten.

Wellicht zal het tot 1 van de mooiste vakanties behoren die je ooit gemaakt hebt. Je zult voor een rondreis Schotland wel een auto nodig hebben. Je kunt dit prima met je eigen auto doen. Vanaf IJmuiden kun je op de ferry en kom je uit in Newcastle.

Het is vaak 1 nachtje varen waarbij je in een comfortabele kamer komt te liggen op de boot. Vanuit het Ierse Newcastle kun je vervolgens naar Schotland in zo’n 3 uur. Vergeet niet dat je wel links moet rijden in Ierland en Schotland.

Korte route door Schotland

Als je niet zoveel tijd hebt voor een rondreis Schotland, is het een idee om een korte route te kiezen. Zo kun je wel alle mooie plekken van het land zien, maar duurt je dit niet te lang. Je zou bijvoorbeeld van Newcastle naar Edinburgh kunnen rijden.

Dit wordt ook wel gezien als het Athene van Schotland. Het is een prachtige stad waarvan het Edinburgh Castle de belangrijkste highlight is. Van Edinburgh ga je dan door naar Stirling voor het Wallace Monument wat zo uit de Lord of the Rings films kon komen.

Vervolgens rijd je door naar Loch Lomond. Hier vind je een heel groot meer waar je even gewoon kunt genieten van de stilte en rust. Parkeer je auto, ga buiten zitten en beleef de omgeving.

bewust puur banner

Glencoe en Fort William

Je rondreis Schotland kun je vervolgen door naar Glencoe te gaan en hier een paar dagen te verblijven. Dit is namelijk een goede plek om dagtripjes te beginnen naar highlights in de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld van Glencoe doorgaan naar Fort William.

In dit dorp komen de fans van Harry Potter graag, omdat hier de stoomtrein The Jacobite Train rijdt. Deze komt 2 keer per dag langs. Bij het Glenfinnan Viaduct rijdt de trein extra zacht zodat je er een mooie foto van kunt maken. Rondom de stad Glencoe zelf kun je heel mooi wandelen en komen de liefhebbers van klimmen ook aan hun trekken. Het is zelfs mogelijk om er in de winter te wintersporten wanneer er genoeg sneeuw gevallen is.

De rondreis nog wat langer maken

Wanneer je wat meer tijd hebt voor een rondreis Schotland, zou je ook Isle of Skye aan kunnen doen. Dit eiland is het tweede grootste eiland van het land en leent zicht perfect om helemaal rond te rijden.

Dit doe je gewoon in 1 dag aangezien het eiland ongeveer even groot is als onze provincie Zeeland. Vanuit Fort William kun je hier gemakkelijk naartoe reizen. Stop onderweg dan ook even bij het Eilean Donan Castle. Dit is misschien wel het allermooiste kasteel dat er in Schotland te vinden is.

Op Isle of Skye vind je vervolgens hele mooi bergen, kustgebieden en watervallen. De uitzichten vanaf dit eiland zijn in veel gevallen adembenemend en echt de moeite waard als je de tijd hebt.

Overnachtingen via vergelijkingswebsites vinden

Als je dus een rondreis Schotland wilt doen, zou je hiervoor de korte of lange versie kunnen kiezen. Er zijn naast deze route die je hier hebt kunnen leven nog veel meer manieren om Schotland te ontdekken middels een rondreis.

Hiervoor kun je het beste goed onderzoek doen online en bekijken wat andere reizigers die je voorgingen voor rondreis gedaan hebben. De overnachtingen in Schotland zelf kun je prima vinden op websites als booking.com of tripadvisor. Hier kun je de verschillende aanbieders en hotels vergelijken voor de beste prijs.

De kosten voor de ferry vind je op DFDS Seaways. Het is echt aan te raden om een rondreis Schotland te doen als je van de natuur en cultuur van het land houdt.

naturaplaza superfoods banner