Take a fresh look at your lifestyle.

Centraal Europa ontdekken met de trein

Centraal-Europa verkennen met de trein, route en tips

Als het op veelzijdigheid aankomt, behoort Europa tot een van de meest diverse continenten die er te vinden zijn. Het mooie is ook nog eens dat je er vanuit Nederland niet eens zo ver voor hoeft te reizen om het te ontdekken.

single reizen online banner

Wil je graag naar Centraal-Europa dan kun je een aantal landen perfect met de trein ontdekken. Deze reis brengt je door Duitsland, Polen, Hongarije, Oostenrijk, Tsjechië en laat je al het moois zien dat deze landen te bieden hebben.

Wanneer je nog meer wilt zien, kun je de reis eenvoudig aanpassen door nog een aantal andere steden of landen er aan toe te voegen.

2, 3 of 4 weken op treinreis door Centraal-Europa

Er kan soms wat verwarring ontstaan over wat nu precies tot Centraal Europa behoort. Officieel zijn de Alpenlanden en de Visegrádgroep deel van Centraal Europa.

Dit zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Slovenië, Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Je kunt dus uit veel landen kiezen voor je treinreis en het mooiste is om dan steeds een paar keer te stoppen in mooie steden die je wilt ontdekken.

De meeste reizen door Centraal-Europa zijn sowieso 2 weken, maar deze zijn uit te breiden naar 3 of 4 weken. Het is maar net wat je zelf allemaal wilt bezoeken.

Koop een Interrail Global Pass voor je treinreis door Europa

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een treinreis die je door meerdere landen brengt. Voor zo’n traject kun je het beste een Interrail Global Pass aanschaffen.

Het handige aan zo’n pas is dat je 1 hele maand de tijd hebt om door het gebied te reizen. Je kunt dus zelf kiezen of je ergens langer wilt verblijven voor je weer met de trein naar de volgende bestemming gaat.

Dit is wel zo handig, je kunt dan zelf je reis samenstellen en als je onderweg denkt dat je toch ergens een dag langer wilt blijven, is dit ook geen probleem met deze Pass. Een treinreis door Centraal Europa is daarbij best een traject en om dan steeds een nieuw ticket te moeten kopen is niet bepaald handig.

Start in Berlijn en ga door naar Gdansk

Je zou je reis bijvoorbeeld kunnen starten in Berlijn. Dit is een zeer bruisende en drukke stad waar veel te beleven is. Er zijn allerlei highlights die je gezien moet hebben.

bewust puur banner

Het nachtleven is er leuk en gezellig en je kunt ook een gratis wandeltocht door de stad doen om alles wat belangrijk is te ontdekken. Daarnaast kun je ook een kroegentocht of bier proeverij doen.

Als je Berlijn hebt ontdekt, dan is het tijd voor de volgende bestemming. Vanuit Berlijn ga je naar Gdansk in Polen. Dit is meer een stad om tot rust te komen. Je kunt er heel mooi wandelen en ook de food tour in de stad is een aanrader.

Reis van Gdansk naar Krakow en Boedapest

Op het moment dat je klaar bent in Gdansk, is Krakow de volgende bestemming op het lijstje. Dit is een stad waar je absoluut een keer in je leven geweest moet zijn.

De stad zelf is mooi en heeft veel te bieden als het op bezienswaardigheden aankomt. Het is ook aan te raden mee te doen aan een escape room in de stad. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis, ga dan ook langs de Oscar Schindler fabriek.

Na Krakow is Boedapest aan de beurt. Deze reis duurt relatief lang, dus het is slim om ‘s nachts te reizen en zo onderweg wat te slapen. Ook Boedapest is mooi. De stad is ook vooral bekend om de vele prachtige kastelen en is dan ook echt een aanrader.

Van Boedapest naar Wenen en Praag

Van Boedapest reis je dan weer door naar Wenen. Hier kun je heel veel mooie musea, kunstgalerijen en kerken bewonderen. Door een Vienna City Card aan te schaffen, kun je heel veel highlights gratis bezoeken.

Na Wenen is Praag de volgende stad waar je naar door kunt reizen. Praag is een ontzettend leuk stad om uit te gaan en ook qua eten zit je in deze stad goed. Het is daar een stukje goedkoper vertoeven dan we hier in Nederland gewend zijn.

Na Praag is het dan weer tijd om terug te reizen naar Berlijn. Hier zou je vervolgens nog een dagje kunnen blijven als je op de eerste paar dagen van de reis nog niet alles gezien hebt.

Optimaal genieten van je vakantie met de trein

Een gave treinreis door Centraal-Europa is een reis die je niet snel zult vergeten. Het is een super mooie manier om Centraal-Europa te ontdekken en je zult daarbij veel mee kunnen zien omdat je zelf niet achter het stuur zit.

Je kunt onderweg optimaal genieten van de omgeving en de prachtige uitzichten. Met de trein reizen is een echt relaxte manier van reizen en geeft je de mogelijk echt van je vakantie te genieten. Zorg dat je op tijd je tickets voor de treinreis boekt en om wat geld te besparen, zou je buiten het seizoen om kunnen reizen.

naturaplaza superfoods banner