Take a fresh look at your lifestyle.

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Cozy pillows on comfortable big king size bed in bright bedroom interior in elegant apartment

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

 

single reizen online banner

In de slaapkamer spendeer je dagelijks vele uurtjes, weliswaar grotendeels slapend is het toch belangrijk -zeker in tijden van corona- om je helemaal op je gemak te voelen in je eigen slaapkamer. Of je nu graag een boek leest in bed, je make-up er doet, er jouw favoriete kleding uitkiest of alleen maar komt om te slapen.

Om deze reden geven we je graag wat leuke tips om ook jouw slaapkamer nog gezelliger te maken!

1. De aankleding van het middelpunt van je slaapkamer: het bed

Het belangrijkste wat een mens nodig heeft is natuurlijk goede nachtrust. We besparen je adviezen welk type bed hier het beste aan bijdraagt en gaan liever in op hoe je het bed kan opleuken. Want of je nu een 1-persoonsbed, twijfelaar, 2-persoonsbed of zelfs een lits jumeaux in je kamer hebt staan: je kunt een bed altijd decoreren!

 

De keuze voor een sfeervol dekbedovertrek kan de sfeer in je slaapkamer flink verbeteren. Dekbedovertrekken zijn er in alle soorten en materialen. Kies bijvoorbeeld voor katoen-satijn, dit is extreem zacht materiaal met een mooie luxe glans. Met name de patronen(ook wel door specialisten dessins genoemd) en luxere egale lijnen passen goed bij katoensatijn. 

 

Ben je meer liefhebber van een specifieke diersoort of stad? Dan zijn de foto dekbedovertrekken die vooral terug te vinden zijn op katoen een leuke optie. Slaap jij binnenkort onder een dekbedovertrek van ‘The Big Apple’ of kies je liever voor Londen? Alles is mogelijk! Om het dekbedovertrek kun je in ieder geval vaak de rest van de stijl van de kamer bepalen!

2. Stap met je voeten uit bed op een warm vloerkleed

Trendy en bovendien ook een welkome opsteker als die wekker vroeg afgaat: je bed uitstappen en terechtkomen op een heerlijk warm vloerkleed. Een mooi vloerkleed onder je bed straalt een aangename warmte uit in de kamer.

Het is handig om deze af te stemmen met het dekbedovertrek en natuurlijk de muren in je slaapkamer. Een populaire optie voor de slaapkamer zijn de hoogpolige kleden die aan beide kanten van het bed uitsteken, zodat zowel jij als je partner kunnen genieten van het gemak van het vloerkleed.

 

bewust puur banner

Ook de vloerkleden met patronen zijn erg populair, met name de klassieke looks met bijvoorbeeld veldbloemen worden de laatste jaren veel gekozen om zo een echte hotellook in de slaapkamer te creëren. En wat is er anno 2020 nu fijner dan een vakantiegevoel te krijgen in je eigen huis? 😉

3. De leukste decoraties voor de finishing touch

Decoraties zijn de finishing touch in iedere slaapkamer. Allereerst beginnen we met extra kussens op je bed. Stem deze af met je dekbedovertrek, je kleed, je meubels en eventueel de kleurtjes die je op de muren gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld 1 of 2 extra sierkussens die je weer tegen je hoofdkussen kunt plaatsen, dit creëert veel sfeer op de kamer.

 

Je kunt in een slaapkamer vaak niet veel decoraties kwijt, vaak alleen om de nachtkastjes. Een goede oplossing kan dan ook zijn om planken te monteren op één van de wanden met daarop verschillende accessoires die passen in de stijl van je kamer.

Voor leuke inspiratie kun je bijvoorbeeld eens kijken bij Zara Home, hier vind je een groots aanbod aan originele accessoires. Liever meer een vintage look in je kamer? Laat je dan eens verrassen door de lokale kringloopwinkel, hier kun je vaak unieke items bemachtigen die bovendien ook nog eens weinig kosten!

4. Bedlampjes: een must voor liefhebbers van een goed boek

Je kent ze ongetwijfeld wel van de hotelkamer: de leeslampjes aan de muur. In het hotel zul je op vakantie misschien in bed minder snel een boek lezen, maar op je slaapkamer is deze gadget uitermate handig én stijlvol!

Je kunt voor modellen kiezen die je bijvoorbeeld eenvoudig monteert op het hoofdeinde van een boxspring, maar Wist je dat dit soort bedlampjes met USB aansluiting verkrijgbaar zijn? Nog makkelijker om ook direct je telefoon comfortabel aan op te laden!

5. Nachtkastjes: functioneel & trendy

Nachtkastjes zijn niet alleen handig om je spullen in op te bergen, ze zorgen ook voor extra sfeer in de slaapkamer. Kleed je nachtkastjes aan met leuke staande lampjes of maak ruimte voor je favoriete boeken. 

 

Ook bij de keuze van nachtkastjes is het van belang om goed rekening te houden met de sfeer die je hebt gekozen in de slaapkamer. Hou je van landelijk of juist van minimaal Scandinavisch design? Ook de nachtkastjes in je slaapkamer kun je hier perfect op afstemmen!

 

naturaplaza superfoods banner