Take a fresh look at your lifestyle.

Piet Huysentruyt recepten

Piet Huysentruyt werd geboren in het Belgische Kortrijk op 7 december 1962 en werd vooral bekend door zijn optredens in kookprogramma’s op televisie. Verder schreef hij diverse boeken met uiteenlopende culinaire thema’ en was hij de eigenaar van een tweetal eigen restaurants.

vitaminstore gezond leven banner
bewust puur banner

Loopbaan

  • Piet Huysentruyt werd opgeleid op de hotelschool Ter Duinen in Koksijde om vervolgens in verschillende restaurants, zowel binnen als buiten de Belgische landsgrenzen te gaan werken.
  • Na enige tijd opende hij een eigen restaurant in Wortegem dat zelfs een Michelinster wist te verwerven.
  • Om de Vlaamse drukte te ontlopen besloot hij in 2003 een restaurant te openen in Les Vans in de Ardeche.
  • Het grote publiek leerde Piet Huysentruyt kennen toen hij zijn opwachting maakte in het kookprogramma op televisie “Lekker thuis” dat werd uitgezonden op VTM. Van dit programma zijn ruim 1000 uitzendingen gemaakt.
  • Hierna ging hij enige tijd culinaire getinte problemen oplossen in Vlaamse gezinnen in zijn televisieprogramma “SOS Piet”.
  • Naast zijn scala bouillon, kruiden, potten en pannen en ander keukengerei verschenen er eveneens een reeks van vijf boeken op de markt getiteld “SOS Piet”. De boeken bevatten tips en gerechten afkomstig uit het televisieprogramma met de gelijknamige titel.
  • Alle recepten van Piet Huysentruyt zijn terug te vinden op de kookwebsite van VTM: VTM koken. Deze worden hierop in videoformaat aangeboden.
  • In het jaar 2013 heeft Piet Huysentruyt zijn werkplek bij VTM ingeruild en maakte de overstap naar VIER. In 2014 zal het eerste programma van hem bij deze zender te zien zijn.
  • In juni 2013 opende Huysentruyt in Les Vans in de Ardeche het boetiekrestaurant Likoké. Dit restaurant is een ode aan zijn vader.

Recepten

De recepten die Piet Huysentruyt publiceert zijn zeer divers en variëren van stoofvlees tot cake, van tomatensoep tot quiche en van de meest trendy barbecuetips tot kruidige schotels. Deze recepten en kookadviezen zijn te vinden in de talloze kookboeken die hij inmiddels heeft gepubliceerd maar ook op diverse internetsites en in televisieprogramma’s worden allerlei kookgeheimen prijsgegeven. Ondanks het feit dat Piet Huysentruyt een kok is van wereldformaat biedt hij gerechten en tips voor iedereen. Dus of je nu werkzaam bent als chef-kok of een beginneling op het gebied van koken, Piet Huysentruyt heeft voor ieder wat wils. Voor elke gelegenheid, seizoen, budget en kookkunst is er wel een geschikt recept van Huysentruyt te vinden. Zowel met behulp van zijn boeken als de video’s op internet zal Piet Huysentruyt iedereen tot een keukenprins of –prinses kunnen maken.

naturaplaza superfoods banner