Take a fresh look at your lifestyle.

Cultuurgebonden uiterlijk

Cultuurgebonden uiterlijk. Al sinds de oudheid is een fraai uiterlijk voor een heleboel mensen van groot belang. Dit wil echter niet zeggen dat het ideaal beeld van de mens hetzelfde is geweest. Vroeger werd iemand met een maatje meer bijvoorbeeld als weldoorvoed en vaak welgesteld beschouwd terwijl dat vandaag de dag door veel mensen juist als ontsierend wordt beschouwd.

single reizen online banner

Niet alleen is het schoonheidsideaal aan tijd gebonden, ook kan het van cultuur tot cultuur verschillen. In veel Afrikaanse landen wordt bijvoorbeeld een wat molligere vrouw als aantrekkelijk beschouwd terwijl in veel westerse culturen slank juist het schoonheidsideaal lijkt te zijn. Cultuurgebonden uiterlijk verschil.

bewust puur banner

Mode en cultuurgebonden uiterlijk

Niet alleen is de kleding die je draagt aan bepaalde modegrillen onderhevige ook schoenen, haardracht en zelfs make-up zal regelmatig nieuwe trends laten zien. In vergelijking tot het verleden zullen bepaalde trends tegenwoordig echter *sneller opkomen*, en weer verdwijnen. In veel gevallen zijn er tegenwoordig zelfs meerdere trends tegelijkertijd waar te nemen.

Indruk maken

Door middel van je uiterlijk kun je indruk proberen te maken op anderen om op die manier bijvoorbeeld een levenspartner te vinden. Al in de oudheid gingen mensen over tot het gebruik van hulpmiddelen waarmee ze hun uiterlijk konden verfraaien. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • het aanbrengen van make-up
  • het dragen van sierraden
  • het aanbrengen van lichaamsversieringen zoals tatoeages
  • Het dragen van bepaalde kleding en/of accessoires

Eigen keuze

Hoe je er uit wilt zien is een keuze doorgaans die je zelf maakt. Je kunt ervoor kiezen om je volgens de laatste modetrends te kleden, op te maken en te kappen, of gewoon te doen wat je het mooist bij jezelf vindt passen of waar je je het best bij voelt. Natuurlijk zullen er altijd *bepaalde modetrends* zijn waarbij je je minder prettig voelt of die totaal niet bij je passen.

naturaplaza superfoods banner