Take a fresh look at your lifestyle.

5 tips tegen uitslag in het gezicht

De meeste mensen willen dat hun gezicht er zo perfect mogelijk uitziet. Dit is immers het eerste wat een ander van je ziet en dus eigenlijk de eerste indruk die je bij iemand achterlaat. Uitslag in je gezicht kun je om die reden dan ook niet gebruiken. Met de onderstaande tips helpen we je al een aardig eind op de juiste weg.

vitaminstore gezond leven banner
bewust puur banner
  1. Breng de symptomen en je leefpatroon in kaart: Allereerst dien je na te gaan of je last hebt van nog andere symptomen die verband kunnen houden met de uitslag in je gezicht. Hierbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het hebben van een loopneus. Maar ook bepaalde zaken die betrekking hebben op je leefpatroon kunnen het ontstaan van uitslag in je gezicht beïnvloeden. Zo kunnen onder andere het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen, verzorgingsproducten, medicijnen of make-up uitslag in je gezicht tot gevolg hebben. Door een dagboekje bij te houden van alles wat mogelijk invloed kan hebben op je klachten schets je een goed beeld.
  2. Leg ook veranderingen vast: Leg vast wanneer de uitslag verandert. Zo kun je bijvoorbeeld een poosje geen make-up dragen of verzorgingsproducten met andere ingrediënten gebruiken. Door steeds één verandering toe te passen, kun je meer duidelijkheid krijgen over de invloed op de uitslag in je gezicht.
  3. Naar de dokter: Indien je een aardig beeld hebt van de uitslag in je gezicht dan kun je met deze gegevens naar je huisarts stappen. De kans is groot dat je huisarts, aan de hand van je aantekeningen, gemakkelijk een diagnose kan stellen. Je kunt echter ook een heleboel vragen verwachten zoals over je psychische situatie. Hevige emoties en stress kunnen namelijk ook de uitslag uitlokken.
  4. Uitvoeren van een allergietest: Als je huisarts het vermoeden heeft dat er een allergie in het spel is dan kun je het advies krijgen om een allergietest te ondergaan. Dergelijke tests kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd, bijvoorbeeld door middel van bloedonderzoek of een plakproef.
  5. Volg de raad van je arts op: Als er eenmaal een oorzaak is gevonden voor de uitslag in je gezicht dan is het zaak de raad van je dokter niet in de wind te slaan maar deze strikt op te volgen. Eventueel voorgeschreven medicatie moet je dus volgens de aanwijzingen van je arts gebruiken. Maar ook adviezen met betrekking tot ontspanningen en het gebruik van make-up of verzorgingsmiddelen moeten ter harte genomen worden.
naturaplaza superfoods banner