Take a fresh look at your lifestyle.

5 handige tips tegen een gezwollen gezicht

Je gezicht is als het ware je visitekaartje voor de rest van de wereld. De meeste mensen willen er dan ook zo goed mogelijk uitzien. Een gezwollen gezicht is voor de meeste mensen dan ook niet wenselijk. Maar wat kun je hier zelf tegen doen? Met behulp van de onderstaande tips wordt je al een aardig eindje op de juiste weg geholpen.

vitaminstore gezond leven banner
bewust puur banner
  1. Koude, vochtige (hand)doek: Door een (hand)doek vochtig te maken met koud water maak je op de meest simpele manier een kompres. Door de doek een poosje op je gezwollen gezicht te leggen zal de zwelling langzaam minder worden. Op het moment dat je weinig tijd hebt kun je een paar keer een koud, vochtig washandje door je gezicht wrijven en zo de zwelling enigszins te verminderen.
  2. IJskompres: Voor een behoorlijke spelling kun je een handdoek, of washandje, gebruiken waarin je wat ijsblokjes hebt gestopt. Leg in geen geval ijs direct op de gezwollen huid. Hierdoor kan je huid namelijk onderkoeld en beschadigd raken.
  3. Andere kompressen: Om van een gezwollen gezicht af te komen kun je verder nog kompressen gebruiken die gemaakt zijn van:vochtige theezakjes & komkommerplakjes. Als je niets anders voor handen hebt dan is zelfs koud metaal, van bijvoorbeeld een lepel, te gebruiken om de zwelling te koelen.
  4. Gezichtsmassage: Door de huid van je gezicht voorzichtig te masseren zal een zwelling vaak eveneens minder worden. Door zacht op je huid te tikken, te duwen en met je vingertoppen draaiende bewegingen te maken, zul je de doorbloeding van je gezicht stimuleren. Een lichte zwelling in je gezicht zal op deze manier meestal in een ommezien verdwenen zijn.
  5. Speciale crèmes: Er zijn vandaag de dag een heleboel speciale crèmes en zalfjes in de handel te verkrijgen die beloven een gezwollen gezicht tegen te gaan en/of dit snel te verhelpen. Dergelijke middeltjes zijn in de regel erg duur en de werking ervan dikwijls ronduit twijfelachtig te noemen.

Naar de dokter

Als je plotseling te maken krijgt met een gezwollen gezicht, als je naast de zwelling ook koorts of andere ziekteverschijnselen krijgt, als de klachten na enige tijd niet minder of juist erger worden, dan is het hoogtijd om een arts te raadplegen. Deze arts kan nagaan of er geen ernstige oorzaak ten grondslag ligt aan de zwelling van je gezicht zoals een allergische reactie of de bof.

naturaplaza superfoods banner