Take a fresh look at your lifestyle.

Zijn buisjes oplossing tegen oorontsteking bij kinderen?

Wanneer een kind telkens weer last heeft van een oorontsteking, verkouden is of er zich een loopoor voordoet, dan kan het laten plaatsen van buisjes in de oren soms de juiste oplossing zijn. Maar zijn buisjes de oplossing tegen een oorontsteking bij kinderen?

single reizen online banner

Klachten oorontsteking bij kinderen

De oren van een mens zijn zeer gevoelig en als ouder voel je je vaak behoorlijk machteloos als je kind voor de zoveelste keer last heeft van een oorontsteking. Na talloze slapeloze nachten met een kind dat het uitgilt van de pijn in het oor is het gegeven dat een oorontsteking bij kinderen onschuldig is vanzelf weer overgaat niet meer genoeg.

Je wilt een oplossing voor de telkens terugkerende pijn bij je kind, en in bepaalde gevallen eveneens voor het minder goed functionerend gehoor.

Buisjes voor oorontsteking bij kinderen

Een buisje dat in het trommelvlies van oor wordt geplaatst is nog kleiner dan de kop van een lucifer. Het doel van het *plaatsen van buisjes* is het eenvoudig afvoeren van het vocht en het vuil dat zich achter het trommelvlies bevindt. Hierdoor zullen de klachten in de regel zijn verholpen.

Ingreep

De buisjes worden in de oren geplaatst op het ogenblik dat een kind onder een lichte narcose is gebracht. Met behulp van een *operatiemicroscoop* zullen vervolgens de oorbuisjes in de oren worden geplaatst.

bewust puur banner

Het vocht dat in het middenoor zit zal op die manier niet langer achter het trommelvlies blijven zitten. De ingreep om de oorbuisjes te plaatsen zal maar enkele minuten in beslag nemen.

Na de ingreep

  • Nadat de buisjes in de oren zijn geplaatst is het essentieel dat er gedurende twee weken geen vocht in de oren komt. Maar ook schuim en/of zeep mag niet naar binnen komen in het oor omdat dit voor vervelende infecties zou kunnen zorgen.
  • Om er zeker van te zijn dat er niets in het oor binnen kan dringen is het aan te raden speciale waterdichte oordopjes te kopen. Bij een audicien kun je voor je kind oordopjes op maat laten maken zodat je zeker weet dat de gehoorgang volledig wordt afgesloten. De audicien maakt, voor het vervaardigen van de oordoppen, gebruik van een zelfhardend schuim dat in de oorschelp wordt gegoten.
  • Twee weken na de ingreep mag een kind alweer zonder oordopjes onder de douche en in bad. Beter is het echter om nog niet met het hoofd onder water te gaan. Bij zwemmen worden om die reden dan ook *vaak oordoppen* aan geraden voor kinderen met buisjes.

Uitvallen buisjes

Het duurt circa twee weken voordat de buisjes *vastzitten in het trommelvlies*. Om die reden mag er niet met een vinger of een wattenstaafje in het oor gepeuterd worden.

Zodra de buisjes goed vastzitten dan zullen ze meestal ongeveer negen tot twaalf maanden in het oor blijven. Na verloop van tijd zullen ze, door het groeien van het trommelvlies, vanzelf uit het oor vallen.

Het plaatsen van oorbuisjes is slechts een tijdelijk hulpmiddel om de functie van de oren te verbeteren.

naturaplaza superfoods banner