Take a fresh look at your lifestyle.

Een vierkant trapgat, wat zijn de mogelijkheden?

Heb je een locatie met een vierkant trapgat? Dit is een vorm die, net als een rond trapgat niet vaak voorkomt. Deze twee trapgaten hebben een ding gemeen, er past een wenteltrap in! Er is dus toch een geschikte trap voor jou.

single reizen online banner

Wat is een wenteltrap?

Een wenteltrap draait 180 graden of 360 graden om een centrale paal, ook wel spil genoemd. Wanneer de trap 180 graden draait, zou deze ook in een rechthoekig trapgat passen. Je begint dan op de lange kant van het trapgat en eindigt ook aan diezelfde kant. Als de trap 360 graden draait, staat de paal in het midden van het trapgat en draait de trap er in een volledige cirkel omheen. In dit geval heb je dus een vierkant of rond trapgat nodig. Eventueel geen trapgat zou ook kunnen. Dit is bijvoorbeeld zo bij een vide.

houten wenteltrap

Hout of metaal

De meest voorkomende trappen zijn natuurlijk houten trappen. Toch is dit bij de wenteltrappen niet zo. Deze zijn vaak een combinatie van hout en metaal, of volledig metaal. Dit komt doordat de spil in het midden uiteraard stevig moet zijn. Dit is namelijk de drager van heel de trap. Wanneer de wenteltrap volledig van metaal is dan is deze voorzien van antislip. Dit kan in de vorm zijn van een rubber deel in de trede of dat de treden gaatjes hebben die een beetje opstaand zijn. Dit 2e zie je bij buitentrappen.

bewust puur banner

Wenteltrappen voor buiten

Wenteltrappen worden naast binnen ook vaak buiten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een brandtrap of een trap naar een dakterras. Deze trappen zijn volledig van metaal. Ze zijn speciaal behandeld in een zink bad of gemaakt van RVS, zodat je er lang plezier van kunt hebben. Er zijn ook enkele wenteltrappen voor buiten die voorzien zijn van een rubber/pvc leuning. Dit zorgt voor een betere grip op de trap.

moderne trap in een appartement

Wenteltrap kopen

Ben je er na het lezen van deze blog van overtuigd dat jij een vlizotrap nodig hebt? We hopen dat je dan alle informatie hebt die je zocht. Een wenteltrap koop je bij de grotere bouwmarkten, trappen speciaal zaken of online. Het aanbod online is tegenwoordig een stuk groter dan in de winkel. Een van de winkels waar je verschillende soorten wenteltrappen kunt bestellen is Houtcompleet.nl.

Twijfel je nog of de wenteltrap wel geschikt is? Houtcompleet.nl biedt ook een inmeetservice aan met 100% pasgarantie.

naturaplaza superfoods banner