Take a fresh look at your lifestyle.

Vakantie Canada – 6 mooiste natuurparken

Rondreis Canada maken?
Indien je een rondreis maken wilt, is Canada is misschien wel de eerste bestemming die in je opkomt als natuur- en outdoor liefhebber, met tal van nationale parken die vrijwel onovertroffen zijn in termen van enorme omvang, schoonheid en diversiteit.
Een rondreis Canada maken, betekent oneindig genieten.

single reizen online banner

Of je nu op zoek bent naar hoge bergtoppen, groene bossen, glinsterende gletsjermeren of een prachtig kustlandschap, je zult uitgestrekte ongerepte natuur, een bedwelmend ruig wildernisgevoel en eindeloze mogelijkheden voor actieve avonturen tegenkomen. Lees verder als je de zes mooiste natuurparken van Canada wil ontdekken.

1. Banff Nationaal Park

In de meeste rondreis programma’s Canada is deze bestemming opgenomen. Gelegen in het hart van de Rockies zijn de ruige bergen van Banff Nationaal Park ongetwijfeld de belangrijkste bezienswaardigheid. Er zijn tal van manieren om ze te verkennen. Van een begeleide tocht te paard tot een zomerse wandeltocht (er zijn meer dan 1.600 kilometer aan paden!) tot skiën, snowboarden en andere winteractiviteiten.

De blauwer dan blauwe wateren van Lake Louise en Moraine Lake trekken ook de aandacht van parkbezoekers. Ga vroeg naar een van de meren als je hoopt een foto te maken zonder dat er iemand anders in beeld is, maar weersta de neiging om een duik te nemen, want deze met gletsjers gevoede meren zijn ijskoud.

2. Pacific Rim National Park Reserve

Nabij de badplaats Tofino, aan de ruige westkust van Vancouver Island, ligt Pacific Rim National Park Reserve, dat zich uitstrekt langs de oevers van de Stille Oceaan. Als je onder de indruk wilt zijn van Moeder Natuur, dan is dit een nationaal park dat je niet wilt missen.

Het weer in Pacific Rim National Park kan in één woord worden samengevat: nat. Het regent veel, maar dit helpt de oude bossen groen te houden.

Het park herbergt een aantal mooie wandelpaden. Een van de meest legendarische meerdaagse wandelingen in Canada bevindt zich in Pacific Rim National Park Reserve: de 75 kilometer lange West Coast Trail, een backcountry-trektocht die slingert langs voetpaden die oorspronkelijk zijn aangelegd door de First Nations-volkeren en later werden gebruikt door overlevenden van schipbreuken die probeerden om hun weg terug naar veiligheid te navigeren.

3. Kluane National Park

Kluane National Park is beroemd omdat het de thuisbasis is van de hoogste berg van het hele land, de 5.959 meter hoge Mount Logan. Deze is diep in het park genesteld en doorgaans alleen beklommen door ervaren bergbeklimmers.

bewust puur banner

Maar er is zoveel meer in het park, van wandelen over de King’s Throne en het varen op Kathleen Lake tot het nemen van een vlucht om de uitgestrekte ijsvelden van bovenaf te bewonderen.

Deze laatste activiteit, die bekend staat als “flightseeing”, laat je aan boord van een vliegtuig of helikopter springen om Mount Logan van dichtbij te zien. Er is zelfs de mogelijkheid om ’s nachts te kamperen in het Icefield Discovery-basiskamp – wat misschien wel de coolste kampeerervaring in Canada is in elke betekenis van het woord.

4. Jasper National Park

Jasper National Park staat op de lijst van UNESCO’s werelderfgoed en kan het best worden omschreven als ruig, wild en ongelooflijk groot. Dit is de Canadese wildernis op zijn best, of je nu op bezoek bent in de zonnige zomermaanden of in het koude en besneeuwde winterseizoen.

In de zomer is het park drukker, maar er zijn talloze paden om te wandelen of fietsen, campings om te bezoeken en rivieren en meren om in te spelen. Het bergstadje Jasper dient als een geweldige thuisbasis voor al je avonturen, of je kunt ervoor kiezen om je kamp op te slaan op een van de vele campings in het park.

5. Forillon National Park

De Golf van St. Lawrence is een mekka voor avonturen op zee, van duiken tot snorkelen tot stand up paddleboarding. Maar de coolste attractie van Forillon National Park is ongetwijfeld het spotten van walvissen, waar je – als je heel veel geluk hebt – een glimp kunt opvangen van een blauwe vinvis, het grootste dier ter wereld.

Zeekajakken is een andere fantastische manier om de kustlijnen van Gaspé Bay te ervaren. Hoewel je waarschijnlijk betoverd zult zijn door de prachtige kliffen en de duizenden zeevogels die boven je hoofd vliegen, moet je het water in de gaten houden, waar je waarschijnlijk zeehonden en, natuurlijk, walvissen zult zien!

6. Gros Morne National Park

Een van de meest herkenbare vergezichten van het park is de Western Brook Pond Fjord, die je kunt bereiken door je te wagen aan een meerdaagse trektocht of door een boottocht en een kortere wandeling van drie tot vier uur te maken naar het beroemde uitkijkpunt.

Er is nog veel meer te ontdekken in Gros Morne; Dankzij de unieke geologie van het park bieden de Tablelands bijvoorbeeld de zeldzame mogelijkheid om langs de aardmantel te wandelen. Er zijn ook wandelingen die je langs de waterkant of naar het hoogste punt van het park op de Gros Morne-berg brengen.

naturaplaza superfoods banner