Take a fresh look at your lifestyle.

Wat mannen willen van hun echtgenotes

Het zal je wellicht niet verrassen dat seks super belangrijk is voor mannen. In de meeste gevallen zullen mannen zelfs volmondig toegeven dat dit de absolute nummer één is op hun lijst voor de dingen die ze graag willen binnen een huwelijk. Veel mannen hebben echter nog een aantal andere verlangens buiten het hebben van seksuele betrekkingen of het voldoen aan hun emotionele behoeften.

single reizen online banner

Mannen vragen hun vrouwen echter niet altijd wat ze willen, maar dat neemt niet weg dat velen van hen dergelijke gedachten en gevoelens niet hebben. Ze houden ze echter meestal voor zichzelf. Sommige mannen voelen bijvoorbeeld zich verantwoordelijk om op financieel vlak voor hun vrouw te zorgen, zelfs op het moment dat ze meer verdient of wanneer er afspraken zijn gemaakt ten aanzien van de bijdrage die elke partner doet aan het huishouden. Dit is dan ook een goed voorbeeld van een aspect dat druk op de relatie uit kan oefenen. Om die reden is het begrijpen van de innerlijke wereld van een man ook meer kansen voor de vrouw en aanzienlijk meer begrip van beide partners creëren.

Genegenheid

Ondanks dat het hebben van seks voor de meeste mannen erg belangrijk blijft, willen een heleboel van hen gewoon meer genegenheid geven en ontvangen. Of het nu gaat om het vasthouden van elkaars hand in het openbaar houdt, een liefdesberichtje achterlaten op zijn telefoon of het masseren van zijn schouders, al dit soort tekenen van affectie zullen tonen dat de vrouw om haar echtgenoot geeft. Dergelijke vormen van genegenheid zullen dan ook zeker het hart van elke echtgenoot weten te raken.

Een vrouw kan dan ook proberen om op diverse affectieve manieren te laten zien hoeveel ze om haar man geeft. Simpele dingen die ze kan doen, zijn hem vertellen hoeveel ze van hem houdt, hem aanmoedigen als hij ergens over twijfelt en hem vertellen dat ze spijt heeft op momenten dat er iets mis is gegaan. Ze kan ook altijd met allerlei kleine actie laten zien dat ze van hem houdt, bijvoorbeeld door hem een onverwachte kus te geven of een beetje met hem te flirten. Door te experimenteren met het geven van romantische- en emotionele genegenheid kun je dan ook al snel te weten komen wat hem een goed gevoel geeft.

Geloof in zijn potentieel

Een heleboel mannen vinden het belangrijk dat ze hun geliefden kunnen beschermen en verzorgen. Een vrouw kan haar man dan ook laten weten dat ze in zijn talenten en vaardigheden gelooft en hem steunt. Deze aanmoedigingen zijn zelfs de meest betekenisvol wanneer ze door een echtgenote worden geuit.

Het meest belangrijke dat een vrouw kan doen is haar man zich een echte man laten voelen en hem dus niet als een kleine jongen te zien of te behandelen. Door hem een ​​beetje controle te geven (net zoveel als goed aanvoelt) kan een vrouw uitproberen wat een man als aangenaam ervaart. Ze zou bijvoorbeeld kunnen proberen hem, de volgende keer dat ze uit eten gaan, voor haar te laten bestellen of hem de laten bepalen welke route er naar het restaurant genomen gaat worden. Kleine dingen, zoals deze, ontwikkelen vertrouwen tussen beide partners en geven de man een ​​gevoel van verantwoordelijkheid binnen de relatie.

Begrip tonen

Mannen willen graag weten dat je hen begrijpt. Ze denken in de regel logischer en vinden het leuk om problemen op te lossen. Dit heeft voor hen een grote waarde en zal een evenwicht creëren doordat vrouwen over het algemeen meer emotioneel handelen en meer vanuit hun gevoel zullen reageren.

Een van de manieren waarop een vrouw kan laten zien dat ze haar man begrijpt, is door af te spreken om elke dagelijks met elkaar te praten. Je kunt een dagelijks gesprek plannen waarbij beide partners elkaar voor de duur van 20 minuten positieve vragen stellen. Dit kan gaan over zaken die betrekking hebben op alles waardoor je tot de ander wordt aangetrokken, je favoriete date met je partner of wat het grootste talent van je partner.

bewust puur banner

Waardering en bevestiging geven

De meeste jongens en mannen vinden het leuk om een schouderklopje te krijgen. Een manier om dit als getrouwde vrouw te doen is door de man geregeld complimenten te geven. In plaats van dit te veel te doen, doet ze er goed aan dat dit heel de week door gemeend, maar ook sporadisch zal gebeuren. Een compliment kan betrekking hebben op simpele zaken, zoals:

 • De man laten weten dat je weet hoe hard hij werkt,
 • Hem bedanken voor de manier waarop hij voor het gezin zorgt,
 • Hem vertellen hoe goed hij er in dat shirt uitziet,
 • Hem kussen en zeggen dat je hem werkelijk bewondert als persoon.

Accepteren van de persoon

Ieder mens wil graag geaccepteerd worden als de persoon die hij, of zij, is en niemand wil graag dat anderen proberen hem, of haar, te veranderen. Mannen zijn dan ook vaak gekwetst en boos op momenten dat, in het bijzonder hun vrouwen proberen hen te veranderen. Wanneer dit hun gezondheid en veiligheid betreft, dan is het begrijpelijk, maar oppervlakkige kenmerken zijn niet nodig om in deze context naar voren te brengen.

Een vrouw kan laten zien hoeveel ze haar man accepteert als persoon door:

 • Zijn gebreken te zien, maar toch van hem te houden,
 • Leren op welke manier ze zichzelf kan aanvaarden en zo ook haar echtgenoot kan accepteren.
 • Het anders zijn van haar man omarmen en zich daarbij goed voelen,
 • Afspreken dat ze het niet altijd eens hoeft te zijn met haar man, en vice versa.
 • Het verschil loslaten als het gaat om het hebben van andere liefhebberijen, meningen of politieke opvattingen.

Minder onnodig praten

Wanneer een man moe is, dan wil hij meestal niet worden betrokken bij een bepaalde activiteit, of is hij gewoon niet in staat is om met zijn vrouw te kletsen. Een vrouw dringt zich dan beter niet aan hem op. Vrouwen kunnen namelijk vaak erg spraakzaam zijn en het is zo nu en dan ook goed om tijd vrij te maken om met hun mannen te praten. Wanneer je man even geen zin heeft om met haar te kletsen, dan kan een vrouw wellicht even een praatje maken met een vriendin of een familielid. Ook zou ze op een andere manier haar emoties kunnen uiten, bijvoorbeeld in de vorm van kunst of een online forum. Een relatie waar nooit wordt gepraat is weliswaar niet goed omdat communicatie van cruciaal belang is om deze optimaal te houden. Wanneer een vrouw dus behoefte heeft aan een gesprek of wanneer ze intiem wil worden, dan is het goed om eerst te letten op de tekenen die erop kunnen wijzen dat de man er eveneens klaar voor is. Op momenten dat hij het druk heeft, zal de vrouw wellicht een bepaalde tijd met hem af moeten spreken zodat beide partners weer samen kunnen komen.

Eerbied en respect hebben

Het opbouwen van een liefdevol en gedenkwaardig huwelijk begint met het tonen van respect. Een van de beste manieren waarop een vrouw haar man kan laten zien dat ze van hem houdt en hem respecteert, is door actief naar hem te luisteren wanneer hij praat en hem daarbij niet steeds te onderbreken. Verder kan ze eerbied en respect tonen door:

 • Geen negatieve opmerkingen over zijn gedachten en meningen te maken,
 • Attent te reageren op de plannen die hij maakt,
 • Niet met de ogen aan te geven dat ze het niet eens is met hem.
 • Over het algemeen positief, dankbaar en attent te zijn als het gaat om zijn wensen en behoeften.

Tijd voor zichzelf gunnen

Bijna iedereen heeft zo nu en dan een zeker verlangen naar een rustige tijd alleen door te brengen en een moment te krijgen om wat nieuwe energie op te doen, zichzelf weer bijeen te rapen en opnieuw tot zichzelf te komen. Op het moment dat een man net thuis is gekomen van zijn werk, kan zijn vrouw hem deze ruimte geven door hem even te laten ontspannen zonder gebabbel of allerlei vragen te stellen. Verder kan ze op zijn vrije dagen aan zijn werkrooster denken en niet te veel activiteiten te plannen. Wanneer ze in een weekend echt iets samen met haar man wil doen, dan kan er vooraf een dag uit worden gekozen of in het betreffende weekend een kersvers plan worden gemaakt.

Vertrouwen opbouwen

Vertrouwen is essentieel voor een geslaagd huwelijk. Stellen bouwen dan ook voldoende vertrouwen in een gezonde relatie door eerlijk tegenover elkaar te zijn, vaak te communiceren en te leren op welke manier ze eerlijk ruzie kunnen maken. Het kost weliswaar tijd om vertrouwen op te bouwen. In de loop der jaren zullen man en vrouw leren om je aan je beloften te houden, jezelf te zijn en te laten zien hoeveel je van elkaar houdt. Indien je twijfels hebt over je man en het moeilijk vindt om hem te vertrouwen, dan kun je counseling inschakelen, maar verre blijven van acties als zelf ontrouw zijn of je partner spioneren.

Vriendschap en kameraadschap

Hopelijk kan een getrouwde vrouw niet alleen zeggen dat haar man haar geliefde is, maar ook dat hij haar beste vriend is. Vrienden en geliefden blijven door de jaren heen vereist echter dat er voldoende manieren worden gevonden om quality time door te brengen, samen te zijn en nieuwe ervaringen op te doen. Trouwen met je beste vriend wil immers ook zeggen dat je aandacht hebt voor hem en voor de manier waarop je met elkaar omgaat, hem niet als vanzelfsprekend ziet en kleine offers wilt brengen om elkaar een plezier te doen. Je moet om die reden leren om met vriendelijke woorden je gevoelens uit te drukken, elke dag je dankbaarheid te tonen en er bewust voor te kiezen om zo nu en dan samen zijn favoriete sportwedstrijd te bekijken in plaats van alleen jouw favoriete show te willen zien.

naturaplaza superfoods banner