Take a fresh look at your lifestyle.

Erotisch shoppen: Van gepaste schaamte tot algemeen geaccepteerd!

Erotisch shoppen: Van gepaste schaamte tot algemeen geaccepteerd!

Waar er tot voor kort altijd een soort van taboe heerste op het schrijven en praten over erotische producten zoals vibrators, uitdagende lingerie en condooms, wordt dat tegenwoordig steeds meer en meer geaccepteerd.

single reizen online banner

Was dit altijd een gepaste schaamte omdat je de aankopen van deze artikelen niet graag deelde met familie en vrienden?

Waar het voor sommige mensen niets uitmaakt wat ze online bestellen en rustig op een verjaardag vertellen dat ze een nieuwe dildo gekocht hebben voor hun vrouw, is het voor sommigen nog steeds een beetje een taboe om erover te praten.

Wat wel duidelijk is, is dat erotische producten sinds de corona tijd nog gretiger aftrek vinden en er steeds makkelijker over gesproken wordt. Vrouwen die zelf erotische speeltjes bestellen, mannen die pikante lingerie cadeau geven aan hun vrouw, mensen die BDSM producten en leren producten bestellen en steeds vaker tieners die ook hun voorbehoedsmiddelen zoals condooms en glijmiddel online kopen.

Heel even was er nog wat verzet bij de KNVB toen een Nederlandse Eredivisionist een nieuwe sponsor had gevonden in de vorm van een erotische groothandel, maar zelfs de KNVB ging vrij snel om. Het lijkt steeds meer en meer geaccepteerd te worden, nu online nog.

Online reclame maken met sexspeeltjes en erotische genotsmiddelen

Als je een website vertegenwoordigd in seksspeeltjes zoals bijvoorbeeld Pabo.be dat doet valt het vaak niet mee om daar online mee te adverteren en kanalen te vinden om de webwinkel te promoten.

bewust puur banner

Deze webwinkels zijn vaak op zoek naar plaatsen waar ze een link of artikel kunnen promoten en waarin gelinkt wordt naar hun eigen erotische webshop. Waar een website over groene energie en tuinieren algemeen geaccepteerd wordt, is het voor sexshops vaak lastig om links te verkrijgen op de ‘normale’ websites.

Dit imago komt deels natuurlijk ook een beetje door de grote hoeveelheden SPAM gerelateerde links en emails die er in omloop zijn naar websites over bepaalde pillen en porno. Dit wordt vaak onterecht gezien als één geheel terwijl dat natuurlijk veel genuanceerder ligt.

Daarnaast is het natuurlijk wel zo dat de online webwinkels waarin bijvoorbeeld strap on, handboeien, penispompen en andere genotsmiddelen worden aangeboden wel degelijk 18+ websites zijn. Hierbij heb je liever niet dat jonge kinderen de erotische webshops kunnen bezoeken.

Er valt dus zeker wel wat voor te zeggen dat het niet al te makkelijk is om een link of artikel te verkrijgen op een normale website die gelinkt wordt naar een sekswinkel. Hou je het alleen bij een stuk tekst zonder pikante foto’s zoals dit artikel, dan moet dat toch geen grote problemen opleveren.

 

naturaplaza superfoods banner