Take a fresh look at your lifestyle.

Weekend weg in Nederland – 5 bespaartips

Weekend weg in Nederland, 5 bespaartips

Een weekend weg in Nederland is een snelle en makkelijke manier om er even tussenuit te gaan. Je kunt een paar dagen even in een lekker hotel slapen en genieten van alles wat een andere stad te bieden heeft. Lees deze bespaartips.

single reizen online banner

Zo kom je even uit de dagelijkse sleur en kunt in een paar dagen even weer opladen. Je hoeft hier weinig tot geen vakantiedagen voor te gebruiken en de meeste leuke plekken zijn ook nog eens mooi dichtbij. Je kunt er gewoon heen met de trein of met je eigen auto wanneer je dit wilt.

Om tijdens zo’n weekendje weg een beetje geld te besparen, is nooit verkeerd. Hier kun je alvast 5 bespaartips vinden die je een heel leuk weekendje weg kunnen bezorgen voor een heel mooi prijsje.

Bespaar geld op vervoer tijdens je weekendje weg in Nederland

Aangezien je wel voor vervoer moet zorgen om op de plek van je weekend weg in Nederland te komen, kun je hier al eerst eens wat geld op besparen.

Als je met je eigen auto wilt gaan, kun je kijken voor een bestemming waar je niet al te ver voor hoeft te reizen. Door te besparen op kilometers, bespaar je op brandstof en zal het je minder geld kosten. Een andere manier om goedkoop een weekend weg in Nederland te doen, is door met de trein te gaan.

NS heeft hele jaar door aanbiedingen

De NS heeft sowieso veel leuke aanbiedingen het hele jaar door waar je mooi gebruik van kunt maken. Ook zijn er verschillende winkels die NS kaartjes in de aanbieding hebben. Zo kun je makkelijk geld besparen op je vervoer.

Kijk naar hotelaanbiedingen

Als je een weekend weg in Nederland wilt plannen, is het ook goed om naar de accommodatie te kijken waar je wilt overnachten. Door voor een Bed en Breakfast te kiezen, kun je vaak al best goedkoop overnachten.

Hotel aanbiedingen met elkaar vergelijken

Je zou ook de verschillende aanbiedingen kunnen bekijken die hotels aanbieden. Websites als Secret Escapes en Hotel Specials bieden vaak hele mooie aanbiedingen aan naar topkwaliteit hotels. En als je de hond mee neemt, er zijn ook in Nederland hotels waar honden welkom zijn. Wat dacht je van een hotel met hond op de Veluwe?
Maar er zijn ook vakantieparken waar de hond welkom is

Zo kun je voor een prikkie zomaar in een 4 of 5 sterren hotel terecht komen. Je zou ook eens kunnen kijken naar veilingwebsites waar ze hotelovernachtingen aanbieden. Meestal zijn dit soort veilingen voor hotels verspreid over het hele land en is er altijd wel een hotel te vinden waar jij voor een weekend weg in Nederland naartoe kunt.

Neem zelf eten mee

Een andere manier om geld te besparen op een weekend weg in Nederland is door na te denken over het eten. Als je namelijk al zelf wat eten meeneemt van huis, hoef je niet altijd maar buiten de deur te eten.

bewust puur banner

Neem bijvoorbeeld voor de lunch alvast wat te eten mee of als je extra moet betalen voor het ontbijt, kun je ook zelf voor je ontbijt zorgen. Zo hoef je niet het hotel nog extra te betalen om ‘s ochtends te kunnen eten.

De meeste hotels hebben wel een koelkastje op de kamer waar je je boodschappen in kunt opbergen. Als je vervolgens op pad gaat, kun je voor jezelf een lunchpakket samenstellen zodat je niet perse ergens in een restaurant hoeft te gaan lunchen.

Bespaar op bezienswaardigheden

Nog een bespaartip om makkelijk wat geld over te houden voor je weekend weg in Nederland is goed bekijken welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Als je kiest voor bezienswaardigheden waar je niet voor hoeft te betalen, kun je wel mooie dingen bekijken, maar bespaar je geld.

Je wilt natuurlijk wel tijdens je weekendje weg wat van de stad of omgeving zien waar je heen gaat. Wanneer je voor vertrek even bekijkt welke highlights gewoon gratis te bezoeken zijn, kun je er hiervan meer op je lijst zetten. Je zou daarnaast ook even kunnen bekijken of er online nog kortingscodes zijn.

Zulke kortingscodes zijn bijvoorbeeld goed voor 1 gratis kaartje of een fikse korting. In de grote steden zijn er vaak gratis walking tours waar je bij aan kunt sluiten.

Maak gebruik van je netwerk

Wat ook een idee kan zijn, is in je omgeving te vertellen dat je een weekendje weg wilt. Het is namelijk soms zo dat mensen ergens een huisje hebben of een vriend van een vriend een mooie korting op een hotel of huisje kan regelen.

Door van je eigen netwerk gebruik te maken, kun je op een simpele manier geld besparen op je weekend weg in Nederland. Het kan ook zijn dat er iemand een hotelvoucher heeft die in de kast stof ligt te vergaren.

Met een beetje geluk zou je op deze manier zomaar wat geld kunnen besparen om een leuk weekendje weg in Nederland te kunnen doen. Praat dus met vrienden en familie over je plannen en kijk of er wat uitkomt waar je wat aan hebt.

Secret hotel boeken

Weekendje weg met hond in Nederland?
Ontzettend leuk, een Secret hotel met hond boeken. Je weet tot 48 uur voor vertrek niet welke hotel aanbieding je krijgt. Wel dat het een luxe 4 of 5 sterren hotel is en dat je er één hond op de hotelkamer mag verblijven.

naturaplaza superfoods banner