Take a fresh look at your lifestyle.

Handige tips voor als je op reis gaat

‍Als je op reis gaat, is er vaak veel dat nog geregeld moet worden. Waar laat je je paspoort en tickets? Wat heb je allemaal nodig tijdens de reis? In zo’n hectische situatie is het makkelijk om het overzicht te verliezen. Maar met een beetje voorbereiding kan zul je geen stress meer ervaren als je op reis gaat. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je optimaal kunt genieten!
Van deze tips kun je ook profiteren als je een vriendinnenweekend wilt organiseren. In eigen land en het buitenland.

single reizen online banner

Houd de belangrijkste dingen bij je

Als je bijvoorbeeld met een partner of een vriend reist, zorg er dan voor dat je allebei je eigen paspoort hebt. Je wilt niet van elkaar gescheiden worden of opgehouden worden op het vliegveld omdat iemand zijn of haar paspoort niet kan vinden. Houd daarnaast altijd je portemonnee en creditcards bij je. Het is beter om je waardevolle spullen thuis te laten, maar als je echt iets bij je moet hebben, zorg dan dat je een veilige manier hebt om het te vervoeren. Je kunt kleine voorwerpen in een potje kauwgom verstoppen zoals geld en sieraden. Dit is ook een handige tip voor als je bijvoorbeeld tijd doorbrengt op het strand of wanneer je door een drukke stad loopt waar er een kans is op zakkenrollers.

selfie met vriendin

Digitaliseer belangrijke documenten

Daarnaast kan het erg handig zijn om een kopie te maken van alle belangrijke documenten. Tickets, reisroutes, ID kaarten, een rijbewijs of een zorgpas. Zo kun je ten alle tijde de informatie die je nodig hebt opzoeken.

bewust puur banner

Bereid de reis voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het kan dan ook geen kwaad om de route naar een hotel of camping vooraf alvast uit te zoeken. Op parkos.be kun je alvast kijken waar je goedkoop kunt parkeren op ieder vliegveld. Ga alvast opzoek naar beste manier om te reizen in het buitenland met het openbaar vervoer. Schrijf de vervoerstijden en het nummer van het spoor op. Zoek alvast bij welk verhuurbedrijf je een auto kunt huren of ga op zoek naar het nummer van een taxi in de omgeving. Dit soort informatie kan erg van pas komen!

Q-Park

Plan B

Daarnaast kan het geen kwaad om alvast te kijken naar extra mogelijkheden als het gaat om vluchten of bijvoorbeeld hotel overnachten. Zo voorkom je dat je heel erg gestresst raakt als een vlucht gecanceld is of als je vertraging hebt opgelopen.

De voorbereiding kan een groot verschil maken in de kwaliteit van je reiservaring. Als je de tijd neemt om je van tevoren voor te bereiden, zul je minder gestrest zijn en meer kans hebben om van de reis te genieten.

naturaplaza superfoods banner