Take a fresh look at your lifestyle.

Kamperen bij de boer, de 6 leukste campings

Kamperen bij de boer, de 6 leukste boerencampings

Mensen kiezen er steeds vaker voor om te gaan kamperen en daarbij zijn vooral minicampings steeds populairder. Er komen dan ook steeds meer campings bij om te voldoen aan de vraag van kampeerders voor plekken.

single reizen online banner

Het is daarom ook dat steeds meer boeren een plek bij hun op het erf aanbieden voor kampeerders om te verblijven. Dit is voor de boer ook een manier om wat extra’s te verdienen aan de ruimte die ze toch al hebben.

Bij boerencampings is het wel zo dat er maar een bepaald aantal plekken beschikbaar zijn en daarom moet je er op tijd bij zijn als je bij de boer wilt kamperen. Je betaalt voor zo’n boerencamping ook niet de wereld. Meestal kost het tussen de €10 en €20 per overnachting.

Vakantieverblijf De Olmen in Meliskerke

Het fijne aan kamperen bij de boer is dat je echt even kunt genieten van de rust. Even weg van de drukte van de stad en echt genieten van alles wat het platteland te bieden heeft. Een van de leukste campings bij de boer is het Vakantieverblijf De Olmen in Meliskerke.

Dit is een relatief kleine camping, maar de kwaliteit is goed en je bevindt je echt op het platteland. Er zijn zo’n 15 plekken waarbij elke plek z’n eigen badkamer heeft.

De Olmen ligt in Zeeland en is een camping welke zeer geschikt is voor gezinnen, maar ook voor enkel volwassenen. Het mooie aan de camping is ook dat deze maar 2 km van de zee af ligt en je dus binnen de kortste keren op het strand staat.

Tuingoed Bonatèr in Venhuizen

Wil je graag in Noord-Holland kamperen bij de boer? Dan is Tuingoed Bonatèr in Venhuizen misschien wel de juiste camping voor jou. Dit is een biologische tuinderij waar over zowel groente, fruit als kruiden geoogst worden.

Het is een compleet boeren bedrijf, dit omdat er onder andere ook schapen, honden, kippen en paarden te vinden zijn. De tuinderij is groot en daarom zijn de plekken verdeeld over het hele erf. In de landwinkel kun je heerlijk verse producten kopen. De camping ligt zo’n 800 meter van het IJsselmeer en de strandjes zijn dus binnen loopbereik van de camping.

Het is een camping waar ook kinderen welkom zijn en zeer gezellig is. Je kunt zelfs op verzoek een kampvuur aan laten steken.

SVR camping De Vlierhof in Eibergen

Voor een echte familie camping moet je naar SVR Camping De Vlierhof in Eibergen. Hier zijn 25 plekken beschikbaar en is de ondergrond zeer goed.

Het zijn vooral jonge gezinnen die op deze boerencamping komen kamperen en de camping is verdeeld tussen jong en ouder. In het midden zijn de jongere gezinnen te vinden en langs de buitenring staan de wat oudere gezinnen.

bewust puur banner

De uitgegraven vijver heeft een strand waar de mogelijkheid is te zwemmen, maar waar je ook prima kunt vissen. Elke ochtend kun je lekkere warme broodjes krijgen op de camping en is er naast de zwemvijver ook een grote trampoline aanwezig.

In de Achterhoek is deze leuke boerencamping te vinden en kun je genieten van de heerlijke rustgevende omgeving.

SVR camping De Stal in Drijber

Een andere boerencamping in Nederland die de moeite waard is, is SVR camping De Stal. Hier kunnen 19 caravans geplaatst worden.

Het is een landelijke camping met veel ruimte waarbij de standplaatsen omgeven zijn door tegels. Het is een camping die geschikt is voor gezinnen met kinderen. Er zijn leuke speeltoestellen en ook fietsen, skelters en traptractors te vinden voor de jeugd.

De sanitair voorzieningen zijn er schoon en ook heb je een wasmachine en droger tot je beschikking. Deze boerencamping in Drenthe is echt de moeite waard om eens te bezoeken. Je zult er door de relaxte sfeer waarschijnlijk snel weer terug naartoe willen.

Recreatieboerderij De Kleine Weide in Renswoude

Ook Recreatieboerderij De Kleine Weide behoort tot de beste boerencampings van ons land. Deze boerencamping is gevestigd in Renswoude en is zeer ruim en overzichtelijk.

Er kunnen 25 plekken in gebruik genomen worden welke allen elektriciteit hebben. De standplaatsen zijn omringd door steen of kunstgras waarbij het water en de afvoer goed geregeld zijn.

Ook heb je de beschikking over draadloos internet. Dit is een ideale camping als je van wandelen houdt. Achter de camping is namelijk een hele mooie wandelroute te bewandelen. Ook de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe ligt dichtbij en zijn hele mooie gebieden om te wandelen.

De Recreatieboerderij Hanssenhof in Helden

Ook in Limburg is een hele mooie boerencamping te vinden. Recreatieboerderij Hanssenhof is gevestigd in Helden. Dit is een relatief grote camping met 40 standplaatsen.

De camping ligt aan een bos en ligt maar 10 minuten lopen van het centrum van de stad. Je hebt een eigen parkeerplaats op de camping en ook een rioolaansluiting voor je caravan en een watertappunt.

Het bos bij de camping is perfect om te wandelen en ook met de hond is dit een heel leuk gebied om te wandelen. Het winkelcentrum ligt 10 minuten fietsen van de boerencamping en hier kun je een supermarkt, een bakker en een slagerij vinden.

naturaplaza superfoods banner