Take a fresh look at your lifestyle.

Bezienswaardigheden in Rome, mis het niet!

Bezienswaardigheden Rome, dit mag je niet missen!

Voor heerlijk eten is Rome een plek waar je goed aan je trekken komt, maar ook als het op bezienswaardigheden aankomt, zit je goed in deze stad. Waar je ook bent in de stad, er is overal wel een mooie highlight te vinden.

single reizen online banner

In Rome zijn de meest mooie fonteinen te vinden, maar ook hele interessante en imposante gebouwen en typisch Italiaanse pleinen. Rome heeft heel veel verschillende musea al is de hele stad een soort museum op zichzelf.

Er is heel veel te zien en beleven in de stad en er zijn een aantal bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. Bij veel highlights is het een goed idee om van tevoren al een ticket te boeken.

Het Colosseum en de Spaanse trappen

Het grootste amfitheater van de wereld is natuurlijk iets wat je niet mag overslaan. Het is dan ook wel een van de bekendste highlights die zowel overdag als ‘s avonds prachtig is om te bezoeken.

Overdag zul je beseffen hoe mega groot dit Colosseum is, waar het ‘s avonds juist van de buitenkant dankzij de verlichting er indrukwekkend uitziet. Wanneer je van shoppen houdt, dan moet je naar de Spaanse trappen.

Bij deze trappen zijn alle bekende winkels te vinden en hier kun je je hart echt ophalen als shopaholic. Naast shoppen zijn de Spaanse trappen ook een plek waar je een heel mooi uitzicht krijgt over de stad zelf.

Een geweldig uitzicht door een sleutelgat

Als we het dan toch over mooie uitzichten hebben, dan behoort het Sleutelgat van Rome toch echt tot 1 van de mooiste. Als je door het sleutelgat van de deur bij Piazza dei Cavalieri di Malta kijkt dan zie je de Sint Pieter.

Dit is een uitzicht wat je gezien moet hebben en zul je nooit meer vergeten. In Rome zijn maar liefst meer dan 900 kerken te vinden en telt de stad 4 pauselijke basilieken en 7 pelgrimskerken. Je zult zien als je deze kerken bezoekt dat de ene nog weer mooier en imposanter is als de vorige.

Grote meesters als Bernini, Rafaël, Caravaggio en Michelangelo werkten aan verschillende kerken in Rome.

De Engelenburcht, de Santa Maria Maggiore Basiliek en de Sint Pieter

In de buurt van Vaticaanstad is de Engelenburcht te vinden. Dit is een burcht met een prachtige brug. Op de brug zijn heel veel mooie beelden te zien en vooral ‘s avonds is dit echt een mooi gezicht.

De beelden zijn dan verlicht. Een andere highlight is de Santa Maria Maggiore Basiliek. Dit is een van de grootste basilieken van Rome en deze is vooral heel bijzonder omdat het hele plafond van goud is.

bewust puur banner

Je kunt hier gewoon in en kunt je verbazen over hoe mooi deze van binnen wel niet is. Ook de Sint Pieter is een prachtige basiliek die je gezien moet hebben. Deze is mega groot en op het plein ervoor is waar altijd de pauselijke mis gehouden wordt.

De prachtige Sixtijnse kapel bezoeken

Je hebt vast ook wel eens gehoord van de Sixtijnse kapel. Dit is een kapel die te vinden is in het Vaticaanse museum. Met een beetje geluk kun je deze kapel zelf bezoeken en met je eigen ogen de adembenemende schilderingen van Michelangelo bewonderen.

De reden dat de kapel zo bekend is, zijn juist deze schilderingen. Deze schilderingen worden ook wel De Schepping genoemd en vertelt het verhaal van het ontstaan van de aarde en mensheid.

De kunstenaar heeft er ruim 4 jaar over gedaan om dit hele kunstwerk te realiseren. De kapel wordt nog steeds gebruikt voor het Oclaaf. Dit is de verkiezing van de nieuwe Paus en is de plek waar alle kardinalen zich verzamelen om vervolgens de nieuwe Paus te kiezen.

Het indrukwekkende Pantheon

Een van de meest typische Romeinse gebouwen van Rome is toch wel het Pantheon. In 27 voor Christus begon de bouw van dit gebouw en is 1 van de best bewaarde Romeinse gebouwen van Rome.

Tegenwoordig is nog steeds niet helemaal bekend waarvoor het Pantheon gebouwd werd. Het Pantheon werd steeds meer gebruikt voor altaren en grafmonumenten. De graven van diverse Italiaanse koningen zijn hier te vinden en ook van de bekende schilder Rafaël.

De koepel heeft een doorsnede van 8.7 meter en dit zorgt ervoor dat het licht heel bijzonder in het gebouw valt. Het idee erachter was dat mensen zo dichtbij en makkelijk in contact met de hemel kwamen.

De wereldberoemde Trevi fonteinen

Als je in Rome bent, moet je ook de Trevi fonteinen bezoeken. Al miljarden toeristen gingen je voor om een muntje in de fontein te gooien.

Dit behoor je volgens de legende over je linkerschouder te doen, anders kom je namelijk nooit meer terug in de stad. De Trevi fontein was al een grote trekpleister, maar toch vergaarden de fonteinen nog meer bekendheid door de film La dolce vita.

Hoofdrolspeelster Anita Ekberg stond midden in de fontein. Veel toeristen hebben geprobeerd de scène na te doen. 1 tip doe het niet, want je komt terecht op het politiebureau.

naturaplaza superfoods banner