Take a fresh look at your lifestyle.

Het kwijtraken van de vakantiekilo’s

Hoe kun je vakantiekilo’s kwijtraken?

Vakantiekilo’s kwijtraken? Dat doe je zo!
Tips om vakantiekilo’s kwijt te raken. Zelfs de kilo’s van een all inclusive vakantie. Bijna iedereen heeft er na zijn vakantie mee te maken. De vraag is echter hoe je die ongewenste kilo’s weer kunt kwijtraken. Je kunt naar een sportschool gaan, een detox dieet volgen of veel gaan wandelen of fietsen. Wat voor jou de beste manier is om die vakantiekilo’s weer kwijt te raken, is de grote vraag. Op deze pagina geven we verschillende tips overgewicht kwijt te raken, eventueel te detoxen en wat fitter te worden.

single reizen online banner

Fitness school voor kwijtraken vakantiekilo’s?

Velen zullen nu terug zijn van vakantie, op vakantie zijn of nog op vakantie moeten gaan. Na ons een lange tijd klaar te hebben gemaakt voor de zomer, is het tijd om te eten en genieten. Daarbij komen ook de nodige kilo’s kijken waar we juist zo hard voor gewerkt hebben om die weg te krijgen. Logischerwijs willen we juist die kilo’s ook meteen weg hebben nadat we terug zijn van een aantal weken ongelimiteerd eten. We gaan weer massaal letten op wat er gegeten wordt en de sportschool bezoeken is zeker geen overbodige luxe. Bij fitness Brugge zijn er verschillende mogelijkheden, waardoor er voor ieder iets passends is. Maar er zijn natuurlijk veel meer fitness clubs en sportscholen waar je aan de slag kunt om fitter te worden en overgewicht kwijt te raken.

Personal training

Voor de vakantiegangers die het toch iets lastiger vinden om het gezond eten en voldoende bewegen vol te houden, is er de mogelijkheid om gebruik te maken van personal training. Een personal trainer helpt bij het bereiken van het doel wat jij voor ogen hebt. Zo wordt er een trainingsschema en routine opgezet die past bij jouw eigen niveau. De personal trainer zal hierbij begeleiden en erop toezien dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

afvallen na de vakantie

Detox sapkuur volgen

Eén effectieve manier om te ontgiften en overtollige vakantiekilo’s kwijt te raken, is het volgen van een detox sapkuur. Je drinkt dan bijvoorbeeld gedurende een periode van 3, 5, 6 of 7 dagen alleen maar Slowjuice sapjes. Die sapjes bevatten geen of nauwelijks calorieën maar wel de nodige vitaminen en mineralen. Vaak bevatten die detox groentesapjes ook kruiden zoals de Mariadistel, kurkuma en gember. Om de afvalstoffen beter af te voeren en de lever te reinigen. Een detox sapkuur heeft dus ook tot doel te reinigen en te ontslakken. Lees hier over de werking van Mariadistel.

bewust puur banner

Personal trainer

Bij elk doel past een personal trainer met een eigen specialiteit en manier van werken. Bij fitness Brugge zijn er dan ook verschillende personal trainers beschikbaar die toegewezen worden op basis van het door jou gestelde doel. Deze personal trainer zal ook helpen met het maken van voedingsschema die past bij het door jouw gewenste doel. Hierdoor is de kans dat jouw doel bereikt wordt groter en werkt het motiverend om af te vallen. Het wordt dan alleen maar een leuke uitdaging om je doelen te verleggen en uiteindelijke andere doelen te creëren.

gezond eten op vakantie

Trainen in groepsverband

Het kan zijn dat de gebruikelijke vormen van trainen door sommigen als saai ervaren wordt. Voor die bezoekers biedt fitness Brugge ook virtuele en live groepslessen aan. De virtuele groepslessen kunnen zowel alleen als in groepsverband gedaan worden en starten elk uur. Zo passen zelfs de groepslessen in elk schema en is er geen excuus om de sportschool over te slaan. Haal je meer energie uit een sociale vorm van sporten? Dan zijn de live lessen passender is keuze uit verschillende opties zoals Les Mills, Booty en Xcore. Het voordeel aan groepslessen is ook dat het niet altijd voelt als hard werken omdat je als deelnemer bezig bent met een handeling in plaats van hard werken. Trainen in groepsverband geeft je meer energie en je motiveert elkaar. Het is zeker een manier om op termijn fitter te worden en overtollige vakantiekilo’s kwijt te raken.

Groepslessen

Zo wil je toch dat ene dansje onder de knie krijgen, zoveel mogelijk herhalingen doen binnen de tijd zodat je naar de volgende oefening kan of voelt het zo ontspannen dat de inspanning als een bijzaak aanvoelt. Groepslessen zijn ook een uitkomst voor beginners die hun plek in de sportschool nog moeten vinden. Met de HIIT-lessen krijgen deelnemers een voorproefje van oefeningen die normaal gesproken ook in de sportschool gedaan kunnen worden buiten de groepslessen om. De groepslessen zijn dan ook zeker geschikt als kennismaking met de sportschool.

Afvallen met apps

Een andere methode om je overtollige kilo’s kwijt te raken, is af te vallen door apps te gebruiken. Tegenwoordig is er voor ieder doel wel een afval app te vinden. Daarbij kan je nauwkeurig je eigen prestaties volgen en kan je ook zien hoeveel calorieën je tijdens een bepaalde activiteit verbrandt. Een app gebruiken om af te slanken kan zeker van toegevoegde waarde zijn.

naturaplaza superfoods banner