Take a fresh look at your lifestyle.

Stedentrip Edinburgh

Stedentrip Edinburgh – de mooiste 5 bezienswaardigheden

Ga je een stedentrip in Edinburgh maken, dan zijn er heel veel mooie bezienswaardigheden waar je naartoe moet. De stad is in 2 delen verdeeld, de Oude en Nieuwe stad en kan je daardoor het gevoel geven dat je in 2 verschillende tijdperken binnen stapt.

single reizen online banner

De stad leent zich perfect voor een stedentrip. Het is een grote stad waar je prima een paar dagen je goed kunt vermaken. Er zijn heel veel historische bezienswaardigheden, maar ook de musea zijn er top en de restaurants heerlijk.

Het is groot, maar toch klein genoeg om in een paar dagen te ontdekken. Je hoeft hier zelfs geen openbaar vervoer voor te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen naar Edinburgh te vliegen, maar je kunt er ook gewoon met je auto naartoe rijden.

Bezoek het Edinburgh Castle

Als belangrijkste highlights van Edinburgh mag natuurlijk Edinburgh Castle niet op deze lijst van bezienswaardigheden ontbreken. Het kasteel heeft een prachtige locatie en komt boven het centrum van Edinburgh uit.

Zodra je naar de stad toe rijdt, zul je het kasteel al van ver kunnen zien liggen. Je kunt Edinburgh Castle op je eigen houtje ontdekken, maar het is ook super leuk om mee te doen aan een rondleiding.

Je krijgt dan allerlei leuke ins and outs te horen over het kasteel van een gids. Waar je ook echt even bij stil moet staan, is het prachtige uitzicht dat je vanaf het kasteel over de stad en de omgeving hebt. Dit is iets waar je echt even van moet genieten tijdens je stedentrip in Edinburgh.

Bewandel de Royal Mile

Wanneer je voor een stedentrip Edinburgh kiest omdat je ook graag door de prachtige natuur en de stad wilt wandelen, is de Royal Mile een bezienswaardigheid die je moet bewandelen.

Dit is de hoofdstraat van Edinburgh en hierlangs zijn heel veel mooie highlights van de stad te vinden. Langs de Royal Mile is bijvoorbeeld ook het Edinburgh Castle te vinden, maar ook het Palace of Holyroodhouse, een van de 2 residenties van de Koningin Elizabeth. Als je langs de Mile loopt kom je ook langs Castlehill, Lawnmarket, Highstreet en Canongate.

Wanneer je deze route gaat belopen, ga dan ook vooral de zijstraatjes in om de meest prachtige dingen te bekijken. Dit maakt je stedentrip in Edinburgh nog wat meer bijzonder en zorgt voor ervaringen die je nooit meer vergeet.

bewust puur banner

Ondergrondse gangenstelsel

Het is naast bovengronds, ook mogelijk om ondergronds een wandeling te maken door de stad. Je vindt namelijk onder het oude gedeelte van Edinburgh allemaal straatjes die een waar doolhof vormen.

Dit is echt een bezienswaardigheid die je tijdens je stedentrip in Edinburgh moet bezoeken. Tenminste als je echt een unieke ervaring toe wilt voegen aan je reis. Het indrukwekkende gangenstelsel bestaat al talloze jaren en is voor veel toeristen 1 van de belangrijkste highlights om de stad Edinburgh te bezoeken.

Het is echt bijzonder om hier rond te wandelen en dit kan met en zonder gids. Er worden zelfs griezel tours georganiseerd. Je kunt dan in traditionele kleding de gangen van Edinburgh ontdekken en zul je alle griezelverhalen te horen krijgen van de gids.

Scotch Whisky Heritage Centre

Als je een stedentrip naar Edinburgh maakt, moet je natuurlijk wel de echte Schotse whisky proberen. Schotland herbergt de lekkerste en beste whisky’s die in de wereld te vinden zijn en dat maakt Edinburgh de perfecte plek om dit ook eens even te testen.

Voor de echte whisky liefhebbers is het Scotch Whisky Heritage Centre in Edinburgh echt aan te raden. Dit is een distilleerderij waar je alles te weten kunt komen over het destilleren en produceren van de whisky.

Het is mogelijk om een tour door het centre te maken en onderweg de lekkerste whisky te proeven. Je kunt in de whisky bar aan het einde van de tour kiezen uit 300 verschillende soorten whisky. Dit is de perfecte manier om de tour af te sluiten.

Prachtig uitzicht van Arthur’s Seat Hill

Als je het meest prachtige uitzicht over Edinburgh wilt bekijken, dan is Arthur’s Seat Hill echt een plek waar je heen moet tijdens je stedentrip in Edinburgh.

Dit is een plek waar je een prima wandeling van anderhalf tot 2 uur kunt maken door het prachtige Schotse landschap. Het is een omgeving waar je echt even helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van de natuur die het land te bieden heeft. Het pad is best steil, maar brengt jij bij de 250 meter hoge oude vulkaan.

Als je hier bovenop staat heb je een prachtig adembenemend panoramisch uitzicht over Edinburgh en de omgeving. Het is geweldig om hier gewoon even pauze te nemen en optimaal te genieten van de schitterend mooie Schotse natuur.

naturaplaza superfoods banner