Take a fresh look at your lifestyle.

Leesbril Kopen? Bij welke webshop kun je het beste er 1 bestellen?

Bij het lezen houdt u ongemerkt de krant of uw mobiel op een steeds grotere afstand. Het gaat vaak ongemerkt maar vaak worden onze ogen slechter naarmate de jaren vorderen.

single reizen online banner

De laatste jaren is er meer en meer onderzoek gedaan naar de effecten van blauw licht op uw ogen. Met name mensen die veel op hun smartphones of computers kijken, krijgen vaak last van ‘vierkante’ ogen, droge ogen en moeite met focussen. Een beeldscherm geeft blauw licht af. Vooral nog even lezen in bed kan problemen geven met het lekker in slaap vallen en goed doorslapen.

Een leesbril heft het tekort aan accommodatievermogen min of meer op. Dit verschijnsel wordt meestal met de jaren ‘erger’. Vaak start u met een kant en klare leesbril met leesglazen sterkte +1, om daarna steeds een plusje erbij te ‘moeten’ tot soms wel +4.

Betaalbare brillen en zonnebrillen op sterkte

Een leesbril met blauw licht filter, een coating op het leesbrillenglas dat het blauwe licht als het ware tegenhoudt, zorgt voor meer rust aan de ogen. Het glas heeft een iets gelig tintje. Lezen op vakantie wordt pas echt genieten, als er een leeszonnebril aan te pas komt. Een boek lezen in de zon met je leesbril en daarover een zonnebril is echt passé.

Een interessante variant hierop is de bifocale leeszonnebril; de glazen zijn donker, bovenin het glas zit geen sterkte, onderin een leessterkte. Ook heel handig om in de auto te dragen. Gewoon plano glas voor op de weg, en instrumenten en tomtom goed te lezen met het leesgedeelte. Zeker kunt u als u last krijgt van verziendheid naar uw opticien voor een aangemeten leesbril.

Je kunt zo’n moderne leesbril online bestellen bij een webshop als Looplabb en je hebt de bril dan na 1-3 werkdagen in huis.

leesbril online bestellen

bewust puur banner

Hoe gaat dat allemaal in zijn werk als ik een leesbril wil hebben?

Op basis van de metingen krijgt u een speciaal voor uw ogen passend leesglas in een bril. De meeste mensen zijn nog niet toe aan een ‘echte’ leesbril en functioneren prima met een kant en klare leesbril of leeszonnebril. Daarbij hebben de meeste leesbrildragers vele brillen nodig, op verschillende plekken in huis of kantoor.

In een kant en klare leesbril zitten standaardleesglazen, voor beide ogen dezelfde sterkte. Toch is ook hier een groot verschil in kwaliteit van de leesglazen op te merken. Heel goedkope leesbrillen (ruim onder de 10 euro) hebben vaak glazen met afwijkingen. Het gaat om snelle, goedkope productie en met de helderheid van de glazen neemt men het vaak niet zo nauw.

Bij een gerenomeerde webshop weet u zeker dat de leesglazen van goede kwaliteit zijn. Onze inkoop is dagelijks bezig met het selecteren van de beste prijs/kwaliteit producten. Onze goedkope leesbrillen starten zo rond de 25 Euro.

Leesbril online bestellen

Het juiste model uitzoeken en bestellen

Tegenwoordig is er ook veel vraag naar een volledig montuur. Deze zijn er uiteraard in allerlei modellen, zoals cat-eye, vierkant, rond en ovaal. De cateye modellen zijn typische damesleesbrillen, de andere vormen zijn meer uniseks. Rond is al een aantal jaren aan een opmars bezig, vaak ook groot en opvallend belijnd.

Bij Looplabb zijn er vele verschillende mogelijkheden qua monturen en design. En zij zijn ook erg bezig met het verduurzamen van leesbrillen waarbij er momentel zelfs brillen gemaakt worden die volledig gerecycled zijn. De eerste modellen hiervan worden in het najaar van 2020 verwacht op de markt te komen.

naturaplaza superfoods banner