Take a fresh look at your lifestyle.

Wat is de kostprijs van microblading?

Op het moment dat je nog bent opgeslokt door het zwarte gat van microblading, dat onder druk van onder andere Instagram, waardoor steeds meer mensen hun wenkbrauwen zodanig hebben laten behandelen dat ze perfect bij de vorm van hun gezicht passen. Je wilt immers niet gezien worden met wenkbrauwen die de meest vreemde vormen aan hebben genomen (en bijvoorbeeld eerder lijken op verdwaalde kikkervisjes). Wanneer je er dan ook absoluut zeker wilt zijn dat je wenkbrauwfouten er oogverblindend uitzien, dan is microblading zeker iets voor jou.

single reizen online banner

Het geheim van het voller laten lijken van je wenkbrauwen, terwijl ze er nog wel volkomen natuurlijk uit blijven zien, is in veel gevallen dan ook microblading omdat dit ervoor zal zorgen dat je niet langer urenlang met een potlood je wenkbrauwen bij hoeft te kleuren om zo de vorm te optimaliseren (maar in een heleboel gevallen juist het averechtse resultaat zult bereiken). Wanneer je nog niet precies weet wat microblading precies inhoudt, dan is het absoluut de moeite waard om even verder te lezen. Hieronder leggen we immers haarfijn uit wat deze procedure inhoudt en wat je zou kunnen verwachten als je deze behandeling door een expert uit laat voeren.

Wat is microblading?

Microblading is een manier waarop als het ware je wenkbrauwen in model worden gebracht. Het draait hierbij om het creëren van de beste vorm afgestemd op ieder afzonderlijk gezicht. Je zou dus kunnen zeggen dat microblading een volledig op maat gemaakte aanpak betekent voor iedereen die zich hiervoor aanmeldt.

De procedure van microblading kan als erg precies worden omschreven, dankzij de speciale tool die wordt gebruikt, en die even effectief is als een pen waarbij de penpunt echter een schuin aflopend mesje is met aan het einde 10 tot 12 kleine naaldjes. Deze naaldjes zijn overigens niet in staat om door je huid heen te prikken, maar kunnen wel keurige lijntjes zetten op het huidoppervlak, te vergelijken met wanneer je een snede in een papiertje zou maken.

Door middel van de naaldjes worden heel dunne laagjes pigment (kleurstof) van een medische verantwoorde kwaliteit aangebracht op de epidermislaag voor de huid, met als gevolg dat er fijne, realistische en natuurlijke lijkende “haartjes” getekend worden.

Wat is het verschil tussen microblading en getatoeëerde wenkbrauwen?

Microblading werkt, in tegenstelling tot een tatoeage, niet in de diepe huidlagen, maar meer aan het oppervlak. Bovendien is microblading geen permanente oplossing en zal de aangebrachte kleur binnen 18 maanden weer helemaal verdwenen zijn. De aangebrachte “haartjes” zien er bij microblading ook veel natuurlijker en fijner uit, in vergelijking tot welke tatoeage dan ook. Dit komt doordat er een speciale naald wordt gebruikt, dat meer op een mesje lijkt, en er bij deze techniek geen elektrisch apparaatje gebruikt wordt om diep door te kunnen dringen. Om die reden is er dan ook eerder een krassend geluid te horen tijdens de behandeling, in plaats van het zoemende geluid dat je waarneemt tijdens het zetten van een tatoeage wanneer de huid wel dieper wordt binnengedrongen.

Kun je allergisch zijn voor microblading?

Er zullen altijd mensen zijn die gevoelig reageren en allergisch zijn voor bepaalde pigmenten, maar in de praktijk blijkt dat tamelijk zeldzaam te zijn. Bovendien zal er doorgaans een simpele test uit worden gevoerd vóór de behandeling om te checken of je niet allergisch bent.

Wat kost microblading?

Een gemiddelde microblading behandeling kost ongeveer 400 euro, inclusief een consult, de initiële behandeling en een herhalingsbehandeling na 6 tot 8 weken.

Wat gebeurt er eigenlijk wanneer je je wenkbrauwen laat perfectioneren met microblading?

  • Het wenkbrauwgebied wordt afgetekend en het te behandelen gebied wordt schoongemaakt en voorbereid op de eigenlijke behandeling.
  • Verdoving: het verdoven duurt circa 40 minuten en wordt gedaan met behulp van een speciale zalf. Terwijl de zalf zijn verdovende werk gaat doen, kun je aan de hand van kleurstalen bepalen welke kleur voor de beste look zal zorgen.
  • 10 minuten voordat de verdovende zalf zal gaan werken, zal de behandelaar zijn, of haar, met speciale hulpmiddelen gebruiken om het gebied rondom de wenkbrauwen te meten, rekening houdend met de vorm van het gezicht, de symmetrie, de gelaatstrekken en nog een aantal andere factoren die de perfecte look beïnvloeden.
  • Vervolgens kan er worden begonnen met het werk waarbij de naadjes worden gebruikt om voorzichtig het pigment in de huid te brengen. Hierbij worden dunne streepjes getrokken, iedere afzonderlijke lijn bevindt zich aan het oppervlak van de huid. Dit is dan ook de plaats waar het kleurpigment de huid binnen zal dringen en zich vervolgens vast zal zetten. Op het moment dat er in dit stadium nog sprake mocht zijn van enig onprettig gevoel, dan zal er nog war van de verdovende zalf aan worden gebracht op de huid. Na ongeveer 5 minuten moet de verdoving dan optimaal zijn en zul je behandeling zonder problemen kunnen doorstaan.
  • De laatste pigmentlaag wordt aangebracht die nog 5 minuten in dient te trekken in de huid, daarna wordt het gebied weer schoongemaakt en is de behandeling klaar. Je kunt nu met mooie wenkbrauwen uit de behandelstoel stappen.

De puntjes moeten nog wel op de i worden gezet, maar dat is geen enkele reden tot paniek.

  • Na 6 tot 8 weken zul je nog een afspraakmoeten maken met de behandelaar om de puntjes op de i te zetten. Tijdens deze aanvullingssessie zullen er namelijk eventuele oneffenheden weg worden gewerkt. Dit kan betekenen dat er opbepaalde plaatsen pigment moet worden aangebracht omdat dit niet goed op is genomen.

Waarom is er een aanvullingssessie en wanneer vindt deze plaats?

De aanvullingssessie vindt plaats na 6 tot 8 weken. Dit is namelijk het ogenblik waarop de eerste stappen goed kunnen worden beoordeeld en eventuele extra “haartjes” toe kunnen worden gevoegd of een donkerder pigment toegevoegd kan worden wanneer dit toch de voorkeur heeft.

Wat gebeurt er in de tussentijd?

Tussen de eigenlijke behandeling en de aanvullingssessie dien je de instructies ten aanzien van de nazorg nauwkeurig op te volgen en vermijd krabben en pulken aan de behandelde plaats absoluut te vermijden. Je wenkbrauwen zullen, beginnen te helen, net zoals dat bij een tatoeage gebeurt, wat een zekere vorm van irritatie tot gevolg kan hebben, maar dat is niets om je zorgen over te maken en volkomen normaal.

In de eerste tien dagen na de behandeling zullen je wenkbrauwen van kleur veranderen, schilferig worden en eruit zien alsof ze vervaagd zijn, maar dit is eveneens heel normaal. Ze zullen na circa 30 dagen pas hun definitieve kleur en vorm laten zien. Bovendien kan dit eventueel bij worden gewerkt tijdens de aanvullingssessie.

bewust puur banner

Hoe weet je welke vorm je moet kiezen? Moet je eventueel foto’s meenemen?

Uiteraard zal een behandelaar er geen enkel bezwaar tegen hebben wanneer je afbeeldingen meebrengt van de wenkbrauwstijl die je leuk vindt, of langskomen met de wenkbrauwen die ze normaal elke dag dragen, maar vaak zal de kleur en de vorm ook voor een deel worden bepaald door de kennis en ervaring van de behandelaar.

De juiste kleur is essentieel

Veel mensen die microblading uit willen laten voeren, hebben de neiging om een donkerdere kleur te willen dan dat de behandelaar aan zou raden, het is echter altijd beter om voor een net iets meer natuurlijke kleur te gaan. Bovendien kun je later nog steeds een donkere kleur toevoegen tijdens de aanvullingssessie. Om de juiste kleur te bepalen zal de behandelaar kijken naar de volgende zaken:

  • je haarkleur,
  • je oogkleur,
  • je huidskleur.

Met behulp van de Fitzpatrick-kaart, die tevens rekening houdt met de wijze waarop je huid zal veranderen als deze bloot worden gesteld aan zonlicht, zal tenslotte het juiste kleurpigment worden gekozen.

De juiste vorm van de wenkbrauwen kiezen

De behandelaar zal je wenkbrauwen opmeten, met behulp van een zogenaamde Microblading Ruler om op die manier de perfecte wenkbrauwvorm te bepalen. De vorm zal dus voor iedereen die microblading toe wil laten passen anders zijn. Aan de hand van de meetresultaten, zal de behandelaar, meestal uit de vrije hand de definitieve vorm aanbrengen.

Hoe lang blijft microblading zitten?

Microblading zal doorgaans tussen de 12 en18 maanden blijven zitten, maar de levensduur van het pigment hangt uiteraard ook af van je huidtype. Iemand met een wat vettere huid zal merken dat er al na ongeveer 12 maanden een aanvullende behandeling nodig zal zijn, terwijl iemand met een normale huid pas een paar maanden later weer toe zal zijn aan een aanvullingssessie.

Wanneer je besluit om geen aanvullende behandeling uit te laten voeren, dan zullen de wenkbrauwen niet vaal worden of gaan verkleuren. Er zal dan dus een vrij natuurlijke overgang zijn naar de wenkbrauwen die je van nature had.

Is microblading pijnlijk?

Een microbladingbehandeling zal op zich niet pijnlijk zijn, het is meer een vreemde sensatie die je zult ervaren. Bovendien zal het proces geen pijn doen omdat er altijd eerst een verdovende zalf wordt gebruikt. In een aantal gevallen geven mensen wel aan dat ze het geluid van de speciale tool vervelend vinden: dit maakt namelijk een licht krassend geluid.

Het volledige proces zal zeer snel verlopen, en het gevoelloos maken van je huid zal zelfs het grootste deel van de tijd in beslag nemen (doorgaans wel 50 minuten).Tijdens de twee uur durende behandeling zul je dus niets met de naaldjes te maken hebben.

Kan microblading ongedaan worden gemaakt of weg worden gehaald?

Een behandeling met microblading kan ongedaan worden gemaakt. Het gebruikte pigment laat namelijk geen littekens of verkleuring achter en de behandelaar kan een speciale zoutoplossing gebruiken om de, met behulp van microblading gecreëerde, wenkbrauwen weg te halen.

Het is overigens van groot belang om te weten, en te begrijpen, dat de wenkbrauwen tot 40 procent donkerder uitvallen in de eerste 7 tot 10 dagen van het genezingsproces. Hierbij kunnen zich bovenal korstjes gaan vormen en kan de huid af gaan schilferen. Iemand kan soms een behandelruimte verlaten en twee dagen later doodsbang weer terugkeren omdat hij, of zij, vindt dat de wenkbrauwen te donker zijn. Je moet echter geduldig zijn, dit is immers volkomen normaal, en pas na 7 tot 10 dagen zul je de eigenlijke kleuren pas goed beginnen te zien.

De regels voor en tijdens het ondergaan van microblading

Er zijn er aantal zaken waar je rekening mee dient te houden, voor, tijdens en na het ondergaan van microblading.

Van te voren

  • Epileer, onthaar, wax of laser je wenkbrauwen niet binnen een week voor de microbladingbehandeling.
  • Ga niet zonnen (zowel onder een zonnebank als in natuurlijk zonlicht) voor de duur van twee weken voor een behandeling.
  • Onderga geen gezichtsbehandeling of peeling twee weken voor een microbladingsessie.
  • Stop met het gebruik van retinol- of vitamine A-producten een maand voordat je microblading op je planning hebt staan.
  • Op de dag van de microblading doe je geen training.
  • Drie weken voor de microbladingbehandeling mag je niet met botox zijn behandeld.
  • Een week voordat je wordt behandeld met microblading mag je geen visolie of vitamine E gebruiken (dit zijn immers natuurlijke bloedverdunners).
  • Drie dagen voor de microblading mag je je wenkbrauwen niet behandelen met een kleurspoeling of kleuring.

Op de dag van de microblading

  • Drink geen alcohol 24 tot 48 uur voorafgaand aan de gemaakte afspraak om een microbladingbehandeling te ondergaan.
  • Drink geen koffie 2 uur voor de behandeling.
  • Neem geen aspirine of ibuprofen gedurende 24 uur voor de microbladingbehandeling.

De regels na het ondergaan van microblading

Dag 1 tot 7

  • Was je wenkbrauwen iedere ochtend en avond voorzichtig met water en een antibacteriële zeep. Je moet er uiteraard wel voor zorgen dat alle zeep weer goed weg wordt gespoeld en het oppervlak droog wordt gemaakt (door voorzichtig met een tissue te deppen.) Hierdoor zal het pigment niet worden verwijderd.
  • Gebruik absoluut geen reinigingsmiddelen die zuren of exfolianten bevatten.
  • Breng, zowel ’s ochtends als ‘s avonds een zeer kleine hoeveelheid kokos- of rozenbottelolie aan op iedere wenkbrauw.

Handige tips voor wanneer je je wenkbrauwen met microblading hebt laten behandelen

  • Gebruik een schone kussensloop,
  • Niet pulken,
  • Geen gezichtsbehandelingen, botox of peeling voor de duur van 4 weken,
  • Voor de duur van 1 week geen trainingen uitvoeren,
  • Vermijd direct zonlicht voor de duur van een 1 week,
  • Vermijd lange, stomende douches voor de duur van 10 dagen,
  • Ga 10 dagen niet zwemmen,
  • Draag geen make-up, of gebruik geen huidverzorgingsproducten, voordat je wenkbrauwen zijn genezen.
  • Besef heel goed dat je wenkbrauwen pas klaar zullen zijn nadat de aanvullingssessie is voltooid.
naturaplaza superfoods banner