Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe kan ik het beste littekens behandelen?

Hoe kan ik het beste littekens behandelen?

Als je onlangs een litteken hebt opgelopen door bijvoorbeeld een verwonding, acne puistjes, operatie of een andere oorzaak dan vraag jij je vast en zeker af hoe je deze littekens nu het beste kunt behandelen. Of het nu gaat om een litteken op je benen, arm, borst of in het gezicht, een litteken is niet mooi en ben je liever kwijt dan rijk.

single reizen online banner

Ook kan een litteken naast het uiterlijk iets doen met het vertrouwen in jezelf. Je kunt het gevoel hebben dat andere mensen er altijd iets van vinden, ondanks jij er niets aan kunt doen.

Behandelen van het litteken

Niet iedere litteken is gelijk. Je hebt kleine littekens die wellicht helemaal niet opvallen of gemakkelijk te verbergen zijn. En je hebt littekens die groter zijn en wellicht bepalen hoe je eruit ziet.

Als je jong bent geneest je huid beter en zullen veel littekens of wegvagen of nagenoeg helemaal weg zijn. Naarmate je ouder wordt of het een groter litteken is zal je deze littekens goed kunnen zien.

Het soort litteken is met name afhankelijk van de grootte van de snee of wond, en op welke plek het zit. Ook je leeftijd, de genen, het geslacht en je etniciteit spelen een rol.

Behandelen van het litteken

Een litteken kun je eigenlijk nagenoeg niet helemaal laten verdwijnen. Wel kun je wanneer je de beste littekenzalf gebruikt het genezingsproces versnellen en het litteken de juiste voedingsstoffen  te geven.

bewust puur banner

Deze voedingsstoffen kunnen helpen om het litteken te verkleinen en het uiterlijk te veranderen. Dagelijks smeer je eigenlijk een hele kleine hoeveelheid zalf op het litteken om het litteken van de juiste voedingsstoffen te voorzien en te behandelen.

Andere behandelingen tegen littekens

Naast de littekenzalf zijn er ook andere mogelijkheden om je litteken te behandelen. Zo zijn er mensen die de huid behandelen met warme kokosolie.

Dit zorgt er voor dat de huid gehydrateerd wordt en elastisch blijft. Naast littekens wordt deze methode ook gebruikt voor striemen die zich op de huid vormen.

Algemene verzorging van je huid

Wanneer je littekens op je gezicht behandeld met zalf is het ook van belang om de rest van je huid op het gezicht goed te verzorgen en gehydrateerd te houden.

Door je gezicht met de beste dagcrème dagelijks in te smeren zorg je voor een gezonde huid, de basis voor een goed herstel van wondjes, littekens en oneffenheden.

naturaplaza superfoods banner