Take a fresh look at your lifestyle.

Sieraad cadeau geven? Hier zijn vier tips voor het perfecte cadeau!

Sieraden zijn echt de finishing touch bij een outfit. Er zijn eindeloos veel soorten en maten sieraden te koop en dat maakt ze ideaal om cadeau te geven. Maar hoe bepaal je nu wat je koopt? Ga je voor een statement ketting, elegant armbandje of subtiele studs (knopjes)?

single reizen online banner

Kleur

De standaard kleuren voor sieraden zijn goud en zilver, al is rosé goud tegenwoordig ook steeds populairder. Wil je weten welke kleur bij iemand past, kijk dan naar de tint van hun huid. Staan vooral warme kleuren zoals rood of okergoud mooi? Dan zal goud deze persoon doen stralen! Merk je dat iemand vooral voor kleding in koele kleuren kiest (denk aan blauw of grijs), ga dan voor een zilveren sieraad.

Materiaal

Je budget bepaalt grotendeels voor welk materiaal je kan kiezen. Echt goud is kostbaarder dan zogenaamde gold plated jewelry (zilver bedekt met een dun laagje goud), maar zal niet verkleuren. Echt zilver, aangegeven met een gegraveerd cijfer (van 800 tot 925) is relatief goedkoop maar heeft toch een mooie glans. Ook bij zilveren sieraden kom je plated (ook wel verzilverd) tegen. Deze lijken in eerste instantie mooi, maar na regelmatig dragen verkleuren ze en verschijnt het goedkopere metaal. Zonde!

Hou er ook rekening mee dat sommige mensen allergisch zijn voor bepaalde metalen. Vooral nikkelallergie komt vaak voor. Wil je voor iemand met deze allergie een sieraad kopen, informeer dan of het nikkelvrij is of kies voor echte metalen zoals goud, zilver of titanium. Helemaal bijzonder is het om voor sieraden van organische materialen te gaan, zoals hout.

sieraden cadeau tips

bewust puur banner

Soorten sieraden

Wat voor sieraad je koopt is afhankelijk van het type persoon. Mannen zijn in het algemeen niet zo’n fan van sieraden. Een stoere leren armband met RVS accenten doet hem misschien wel van gedachten veranderen! Ook een toffe ketting met een lederen koord is heel gaaf.

Voor vrouwen is het meestal wat makkelijker. Ken je een coole meid met gaatjes in haar oren of zelfs piercings? Dan kan je voor studs of ringetjes gaan, echte classics onder de oorbellen. Ook voor dames zonder gaatjes zijn er oorbellen, zoals ear cuffs. Ga voor minimalistisch als je weet dat de persoon van subtiele sieraden houdt. Valt iemand juist graag op, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor statement jewelry met steentjes. In de zomer is een enkelbandje ook superleuk.

Ringen zijn voor jong en oud, man en vrouw, geschikt. Je moet natuurlijk weten welke ringmaat iemand heeft. Past de ring niet, dan zou dat ontzettend jammer zijn.

Kortom, geef eens een mooi sieraad cadeau die past bij jouw budget en bij de persoon voor wie het bedoeld is. Neem bovengenoemde tips mee, dan zal je zeker succes boeken.

naturaplaza superfoods banner