Take a fresh look at your lifestyle.

Visum Cuba – Kosten en Tips

Visum Cuba: Kosten en tips

Als je van plan bent naar Cuba te gaan, en daar een rondreis te maken, heb je een visum voor Cuba nodig. Wanneer het over een visum voor Cuba gaat, gaat het meestal over een toeristenkaart. Mocht je een visum aan willen vragen, dit is helemaal niet lastig om te doen.

single reizen online banner

Er zijn echter wel een aantal regels waar je je aan moet houden en waar je rekening mee moet houden. Zorg wel dat je alles goed op orde hebt zodat je niet in de problemen komt als je in Cuba aankomt. Het is jammer als je je visum niet goed geregeld hebt en je weer naar huis wordt gestuurd. Je kunt altijd nog een visumbureau inschakelen.

Zij hebben de nodige ervaring en weten precies hoe een visum voor Cuba aangevraagd moet worden.

Visum voor vertrek regelen

Wanneer je een rondreis gaat boeken naar Cuba, zal je als toerist altijd een toeristenvisum voor Cuba moeten regelen. Als je dit visum toegekend krijgt, mag je hiermee 1 keer het land binnen reizen en de bedoeling is dat je dan binnen maximaal 30 dagen weer terug naar huis zult reizen.

Waar je vroeger je visum kon regelen op het vliegveld van je bestemming, is dit vandaag de dag voor Cuba niet meer het geval. Je zult dus voor je vertrek het visum voor Cuba moeten regelen zodat je je zaken op orde hebt en het land gewoon in mag.

Zo’n visum voor Cuba gaat in op het moment dat je land op Cuba. Het is dus niet zo als je het visum aanvraagt dat deze dan al direct ingaat.

Eenvoudig online aanvragen

Het aanvragen van een visum voor Cuba is vrij eenvoudig. Je kunt dit namelijk zelf gewoon online doen. Het is wel zo dat er bepaalde voorwaarden aan het aanvragen van een visum voor Cuba kleven.

Ten eerste moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat je aankomt op Cuba. Als dit kantje boord is met de geldigheid van je paspoort, kun je er beter voor zorgen dat je een nieuw paspoort aanvraagt. Je visum is namelijk gekoppeld aan je paspoort en bij een nieuw paspoort zal je een nieuw visum moeten aanvragen.

Wanneer je voor 16.00 uur je online aanvraag indient, zal je de volgende werkdag je visum al thuis hebben. Zo’n visum ontvang je gewoon met de post.

Allemaal een eigen visum

Aangezien je visum voor Cuba gewoon met de post komt, is het verstandig om deze ruim van tevoren aanvraagt.

bewust puur banner

Zo heb je geen zorgen over of je visum wel op tijd aankomt voordat je vertrekt naar Cuba. Wanneer je met meerdere reizigers tegelijk reist en je reis samen geboekt hebt, bestaat er de mogelijkheid om het visum voor iedereen in 1 keer aan te vragen.

Je kunt dus in je online aanvraag in 1 keer alle informatie van je medereizigers doorgeven. Je krijgt dan alle visa voor Cuba ook in 1 keer naar je toe verzonden.

Dit geldt ook als je je kinderen of bijvoorbeeld een baby meeneemt naar Cuba. Een visum voor Cuba kost rond de €30 per persoon en alle reizigers hebben een eigen visum nodig.

Een blanco visum invullen

Misschien zal je raar opkijken op het moment dat je je visum voor Cuba binnen zal krijgen. Het visum dat je krijgt, is namelijk blanco. Je zult deze zelf in moeten vullen zodra je deze thuis krijgt. Het is belangrijk dat je dit met de nodige focus invult.

Als je iets verkeerd doet, zal je namelijk opnieuw een blanco visum aan moeten vragen. Je hebt 1 kans om alles juist in te vullen dus zorg dat je je concentreert. Als je een fout maakt, vraag je een nieuw visum aan en krijg je deze eveneens via de post.

Je moet alles in blokletters invullen en de gegevens gebruiken zoals het in je paspoort staat. Iets doorstrepen is een no-no en dan zal je een nieuw visum aan moeten vragen.

Visum verlengen

Als je van plan bent naar Cuba te reizen als onderdeel van een rondreis door Amerika, moet je wel even opletten met dit visum. Een toeristenvisum is namelijk alleen geldig als je vanuit Nederland, België of Duitsland naar Cuba vliegt.

Wanneer je vanuit Amerika naar Cuba wilt, zal je hiervoor een Pink Visa moeten hebben. Mocht je tijdens je reis je visum willen verlengen, kun je 1 keer je visum voor 30 dagen verlengen. Je moet hiervoor naar een immigratiekantoor en zult dit moeten regelen uiterlijk 5 dagen voor je visum verloopt.

Het is dan wel een vereiste dat je een terugvlucht kunt laten zien en een accommodatie hebt. Een verlenging van het visum moet je met zegels (sellos) betalen welke je bij de Cubaanse bank moet halen.

Meer informatie over Cuba?

Hier vind je meer informatie over Cuba Je vindt daar ook info als je een all inclusive vakantie of rondreis Cuba wilt boeken.

naturaplaza superfoods banner