Take a fresh look at your lifestyle.

Kiezen voor een ooglaserbehandeling: Wat zijn de mogelijkheden?

Kiezen voor een ooglaserbehandeling: wat zijn de mogelijkheden?

 

single reizen online banner

Wil je wel eens voorgoed van je bril of contactlenzen zijn verlost? Er zijn verschillende ooglaserbehandelingen die daar een oplossing voor bieden. Welke methode voor jou precies geschikt is, hangt van je persoonlijke situatie af. Daarom volgt er altijd eerst een intake met een vooronderzoek. Het is namelijk niet zo dat ogen zondermeer geschikt zijn om te laten laseren. Aangezien er in de praktijk diverse behandelmogelijkheden zijn, maak je hier kennis met verschillende ooglaserbehandelingen.

 

Lasek voorkomt complicaties bij dun hoornvlies

Lasek is een van de behandelmethoden voor ogen laseren. Het is een behandeling die onder meer geschikt is als je een verhoogd risico loopt op oogletsel. Deze methode vermindert de kans op complicaties als bijvoorbeeld het hoornvlies te dun is. De behandeling bestaat uit het losweken van het bovenste laagje van het hoornvlies. Daarna volgt de behandeling met een excimerlaser voor het opnieuw instellen van het hoornvlies.

 

TransPRK voor correctie plus- en minafwijking

TransPRK is een unieke behandelmethode voor ogen laseren. Er vindt namelijk geen contact plaats met het oog bij het gebruik van het chirurgisch instrument. Ook deze methode is geschikt als je dun hoornvlies hebt. Bovendien is met deze behandeling zowel een plusafwijking als een minafwijking te corrigeren.

bewust puur banner

 

IntraLASIK geschikt voor een brede doelgroep

IntraLASIK staat ook wel bekend als Femtosecond. Bij deze ooglaserbehandeling is er sprake van het maken van een flapje. Dat gebeurt in het bovenste hoornvlieslaagje in het midden. Na het omslaan van het flapje vindt de correctie met een laser plaats op die plek waar het flapje zat. Deze behandeling voorziet in scherp zicht en maakt je bril of contactlenzen overbodig. IntraLASIK heeft bovendien als voordeel voor een grote doelgroep geschikt te zijn.

 

Lensimplantaten ter vervanging van de natuurlijke ooglens

Het vervangen van een lensimplantaat is eveneens een optie om de bril of contactlenzen te vervangen. Je krijgt hierbij een permanente contactlens met correctie voor alle afwijkingen. Het voordeel is dat je ook geen leesbril meer bij je hoeft te zetten. De lensimplantaat zorgt namelijk eveneens voor een leesbrilcorrectie.

 

SMILE voor complete correctie in één stap

SMILE bestaat uit een ooglaserbehandeling die in één stap wordt uitgevoerd. Een van de kenmerken is dat er geen sprake is van het maken van een flapje. Dat is overbodig met deze behandelmethode die geschikt is als je bijziendheid hebt en er sprake is van een cilinderafwijking. De behandeltijd is kort en het herstel is snel.

naturaplaza superfoods banner